Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han kontrollerer mig

11. januar 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Louises mand er styret af jalousi og kontrollerer alt, hun gør. Nu har han så ovenikøbet fået en depression, der påvirker hele familien. Men hvad kan Louise gøre? Læs Helle Hartz’ svar her.

Han kontrollerer mig

Jeg har virkelig brug for et råd og skriver til dig mere som parterapeut end som sexekspert. Min mand kontrollerer alt, hvad jeg gør, og det er efterhånden totalt ude af kontrol. Han har altid været sådan en machotype, har meget temperament, og hans stolthed fylder meget. Jeg er ikke i tvivl om, at han elsker mig på sin egen måde, men han stoler tilsyneladende ikke på mig, selv om vi har været sammen i 15 år, og jeg slet ikke er den utro type. Jeg tror også, han er deprimeret, for han har her for nylig snakket om at tage livet af sig selv. Vi har børn på 9 og 12 år, og de har desværre overhørt nogle af vores sidste samtaler, og den store siger, at hvis hans far tager sit liv, så vil han gøre det samme. Det er virkelig uholdbart, og hele familien lider. Hvad kan man gøre for at helbrede jalousi af den kaliber? Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange hilsener fra Louise

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære Louise

Det lyder meget voldsomt, det du og dine børn er udsat for. Og jeg er ked af det, men jeg bliver nok nødt til at give dig et råd, som måske lyder lidt barsk. Du er nødt til at stille din mand stolen for døren og kræve, at han søger hjælp, og det skal hellere være i dag end i morgen. Der er ingen tvivl om, at han har det umådelig skidt indeni, og det giver udslag i en adfærd, som på længere sigt nedbryder jeres familie. Så længe du er eftergivende og føjer ham og af mere eller mindre misforstået medlidenhed lader ham tyrannisere dig og børnene, er du medvirkende til, at tingene går deres skæve gang.

Det lyder ikke som om din mand selv er bevidst om, hvor dårligt han har det, eller hvor meget hans opførsel påvirker både dig og jeres børn. Det lyder heller ikke som om, han umiddelbart selv overvejer at søge hjælp. Måske vil han slet ikke høre tale om det. Hvis det forholder sig sådan, synes jeg, at du selv skal kontakte din mands læge og beskrive hans tilstand. Selv om hans læge har tavshedspligt, så kan du som ægtefælle godt kontakte ham – det er det, der hedder en ”bekymringssamtale”, og forhåbentlig kan du og lægen så i fællesskab sørge for, at din mand kommer i behandling for sin depression og slipper af med sin altoverskyggende og grundløse jalousi, så I kan finde harmoni i jeres hjem. Jeg ønsker jer alt det bedste.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg græder efter sex

Sponsoreret indhold