Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han skriver aldrig, når vi ikke er sammen. Er jeg for krævende?

14. december 2019 Helle Hartz Foto: Shutterstock
En læser er ked af, at hendes kæreste ikke er særlig kommunikerende, når de ikke er sammen, og hun kommer til at tolke det som om han ikke er vild nok med hende. Er det bare hende, der er krævende? Læs Helle Hartz' svar til hende her.

Han skriver aldrig
Jeg er 24 år, og jeg har været sammen med min kæreste i snart 11 måneder, og vi har det godt sammen. Men når vi ikke er sammen, er han tavs som graven. Hvis jeg sms’er til ham, svarer han, men det er meget korte svar, og det er altid mig, der skriver til ham.
Jeg har spurgt ham, hvorfor han ikke kontakter mig, når vi ikke ses, og han siger, at han bare en lidt reserveret type, der ikke har det store sociale behov. Og at han nyder at have lidt alenetid en gang imellem, og at det ikke har noget med mig at gøre.
Jeg ved godt det er fjollet, for det er ikke mere end en uge siden at har fortalte mig, hvor højt han elsker mig, og at han gerne vil have børn med mig. Selv om han siger det, bliver jeg usikker, når jeg ikke har hørt fra ham i flere dage.
Er det bare mig, der er krævende her?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hilsen Helene

Giv et abonnement på Ude og Hjemme i julegave

Kære Helene
Det er selvfølgelig altid svært, når ens kæreste har nogle andre forventninger til nogle grundlæggende ting i et parforhold, som i dette tilfælde er kommunikationen mellem jer.
Som du beskriver det, lyder det til, at du er en ekstrovert person, der har behov for en levende dialog med andre mennesker, herunder også din kæreste, mens han er den introverte type, der er fint tilfreds med ikke at tale med nogen i flere dage.
Det kan være svært at kombinere to så forskellige sider, men det er ikke umuligt. Jeg tænker, at I kunne mødes på halvvejen her. Jeg synes du skal tage endnu en snak med ham, hvor du fortæller ham, at det gør dig utryg, når han ikke kommunikerer med dig, når I er adskilt. Og understrege, at det ikke er fordi du ikke stoler på ham, men du simpelthen bare bliver usikker, når han er tavs i flere dage.
Samtidig skal du måske også forventningsjustere i forhold til, hvor tit du gerne vil høre fra ham, og hvad der er ”rimeligt”. Måske kunne I aftale, at I skrev sammen 1 gang om dagen, og det var nok. Medmindre selvfølgelig det var noget der hastede.
Og så må du acceptere, at han ikke er den mest kommunikerende type, hvis hans svar er korte. Hellere at han svarer, om end lidt kort, end han slet ikke svarer.
Jeg tror, at med lidt kompromiser fra jer begge, kan I sagtens finde en gylden middelvej, så I begge føler jer trygge i kommunikationen i jeres relation.
De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold