Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han vil kontrollere mig

14. juni 2019 af: Helle Hartz
Foto: Panthermedia.
Kvindens mand kigger i hendes sms´er og mails. Derudover er han heller ikke så meget for, at hun går ud med sine veninder. Men det er jo bare fordi, han elsker hende så højt. Eller hvad? Læs her, hvad Helle Hartz mener om den sag.
Mand ligger i sengen og tjekker sin kones telefon

Han vil kontrollere mig

Jeg vil gerne have dit syn på det her, som mine veninder og jeg er uenige om. De siger, at min mand kontrollerer mig, og at det ikke er i orden. Jeg synes det på den anden side viser, at jeg elsker min mand, at han godt må gøre det. Han har altid haft tendens til at være jaloux, selv om han ikke har noget at være jaloux over, men jeg har vænnet mig til det for længst.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nogle gange tjekker han min mobil og min mail, og det får han lov til, så han kan få ro i sindet. Han er ikke så glad for, at jeg går for meget ud med mine veninder, men har sagt, at det er okay en gang om måneden, og han venter altid oppe på mig, når jeg er ude. Mine veninder synes, han er alt for dominerende, men er det virkelig så slemt?

Nogle gange kan jeg da godt synes, det er irriterende, at han tjekker op på mig fra tid til anden, men han gør det jo, fordi han elsker mig.

Hilsen A.H.

Kære A.H.

Du beder mig om mit syn på det her, og det vil jeg give dig ganske klart, selv om du nok ikke vil bryde dig om mit svar. For jeg synes ikke, at det, du beskriver, er okay, og jeg vil give dine veninder ret. Din mand kontrollerer og overvåger dig, som om du nærmest er kriminel, og forklarer det med, at det er, fordi han elsker dig, men det lyder altså som en dårlig undskyldning i mine ører og som en dårlig forklaring på, at han reelt set bare gerne vil være den, der har bukserne på i jeres forhold. Og det er en skæv fordeling mellem jer og viser, at han ikke har nogen respekt for dig.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han kan ikke udtrykke sine følelser

Ingen mennesker bør blive kontrolleret og blive frataget deres menneskelige ret til at leve frit og blive undertrykt. Og ud fra din beskrivelse læser jeg, at det er det, der sker med dig. Du forsvarer det med, at det er fordi, du elsker din mand, men jeg spekulerer over, om det i bund og grund handler om noget andet? En usikkerhed på dig selv, som gør, at han kan styre dig, som han gør?

Det lyder som om, du ikke har respekt for dig selv og dit eget liv, og han udnytter det til fulde. Måske er det ham, der har frataget dig den følelse gennem mange års tyranni, og for mig er det det samme som psykisk overgreb, hvilket er lige så slemt som den fysiske af slagsen.

Jeg synes, du virker fastlåst i den her rolle, og jeg tror, det vil være svært for dig at ændre det mønster, du er blevet strikket ind i. Og spørgsmålet er, om du overhovedet har lyst til at bryde med det? Hvis du har, så vil jeg opfordre dig til at opsøge en psykolog eller terapeut, der sikkert kan hjælpe dig med at undersøge, hvorfor du lader dig kontrollere så voldsomt, og hvad du kan gøre for at ændre situationen.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg kan ikke glemme hans utroskab

Jeg tror desværre, din mand er uden for pædagogisk rækkevidde her, så det er dig, der skal sætte foden ned, hvis du vil have mere frihed i dit ægteskab. Du kunne prøve at starte med at nægte ham adgang til din mobil og mail og selv bestemme, hvor tit du vil gå ud med dine veninder. Men jeg tror ikke, det bliver kønt.

Så hvis du når frem til, at det skal ændre sig, må du også overveje seriøst, om du virkelig elsker ham så meget, som du siger, eller om du helt skal bryde ud af jeres ægteskab, som jeg synes lyder meget usundt for dig.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold