Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Hans forældre fylder meget

30. november 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia og Shutterstock
Er det okay, at en mand i slutningen af 40'erne stadig er bundet til sine forældre? Læseren, der skriver til Helle Hartz, synes, at hendes nye kærestes forældre fylder for meget. Kæresten spørger sine forældre om lov eller til råds om alt. Læs, hvad Helle Hartz råder læseren til her.
Sex- og samlivsbrevkassen: Hans forældre fylder meget

Efter mange år som single mødte jeg sidste år en mand, jeg er blevet meget forelsket i, og for første gang i mit liv overvejer jeg at flytte sammen med en kæreste. Han har heller ikke boet sammen med nogen før, så det ville være første gang for os begge, selv om vi begge er i slutningen af 40’erne. Der er dog en enkelt ting, der nager mig lidt, og det er hans forhold til hans forældre. Jeg synes, han er meget bundet til dem, og han spørger dem altid om lov eller til råds om næsten hvad som helst. Hvis vi f.eks. skal på weekendtur, tjekker han altid med sine forældre, om det passer for dem, og en enkelt gang fik de os til at ændre planer af den grund. Han ringer og snakker med sin mor mindst en gang om dagen, han besøger hende tit og spiser der og får mad med hjem, som han fryser ned. Jeg kan mærke, at det irriterer mig, at han er så knyttet til sine forældre, og at de får lov at bestemme så meget over ham (og os), og er bekymret for, hvordan det vil komme til at gå, hvis vi flytter sammen, for jeg har slet ikke lyst til, at de skal fylde så meget, som de gør nu. Jeg har også et godt og tæt forhold til mine forældre, men det er slet ikke på niveau med hans. Er det bare mig, der er overfølsom?

Mvh Annette

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Min far fortæller om sit sexliv

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Annette

Din nye kæreste har altid været vant til, at hans forældre har været der for ham, og indtil han mødte dig, har de nok været hans tætteste relationer. Nu er du pludselig kommet ind i billedet, og det er i sagens natur oplagt, at det nu er dig, der skal være den, der står ham nærmest. Men det kan godt kræve lidt øvelse for ham at vænne sig til det. Jeg tror, det bedste du kan gøre, er at tage en snak med ham, hvor du fortæller ham, hvordan du oplever hans relation til hans forældre, og hvor du forklarer ham, at du er forstående over for det, men at du gerne så, at han fremover prioriterede dig højere end dem, da du jo gerne vil være den, der står ham tættest som hans kæreste. Men du må også give ham lidt tid til at klippe navlestrengen til hans mor over, da det er den relation, han kender bedst til, og al forandring kan være svær og kræve tilvænning. Hvis han slet ikke ændrer på forholdet til sine forældre, må du nok seriøst overveje, om det er noget, du kan være i, hvis I flytter sammen, for så er det måske for svært for ham at ændre på – måske fordi han simpelt hen ikke har lyst til det, og så må du gøre op med dig selv, om du kan acceptere den massive tilstedeværelse af hans forældre i jeres relation. Held og lykke med det!

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Svigerfar opfører sig dårligt

Sponsoreret indhold