Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Har aldrig fået en orgasme

26. marts 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
En læser har skrevet til os, at hun aldrig har fået en orgasme. Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert giver svar på ugens dilemma.
orgasme

Har aldrig fået en orgasme

Jeg er en 55-årig kvinde gift på 27. år, der aldrig har haft en orgasme, og jeg ønsker det så inderligt. Kan jeg give mig selv en orgasme? Min mand vil også gerne give mig en. Hvad gør vi, når vi har sex? Handler det om at slappe af og kun tænke på, hvor dejligt det ville være? Kan du forklare, hvordan det føles, og hvordan man reagerer? Jeg håber virkelig, at vores sexliv kan blomstre, og at du kan hjælpe os godt på vej. 

Kh. Kirsten

Læs også: Få flere råd til dit parforhold her

Kære Kirsten

Hvor er det dejligt at høre, at I gør noget for at forbedre jeres sexliv, ”selv om” I har været gift så længe. Lad mit først fortælle dig, at du bestemt ikke er den eneste kvinde med det problem. Hele 33 procent kvinder har aldrig prøvet at få orgasme. I processen med at lære at få orgasme er det vigtigt, at I har fokus på sanseligheden – altså at nusse og kæle og dyrke sensualiteten mellem jer. Jo tættere I kommer på hinanden, desto nemmere bliver det også for dig at lære at slappe af og føle dig tryg med din mand – så er det også nemmere at arbejde med seksualiteten. Du skriver ikke, om du onanerer. Hvis du ikke gør det, vil jeg råde dig til at komme i gang med det. Det er en vidunderlig mulighed for at lære sig selv og sin krop at kende. Her kan du dyrke dine lyster, uden at føle et eventuelt pres over for en anden person.

Sådan kommer du i gang

Brug gerne en vibrator, der ofte kan give det lille ekstra ”skub”, hvor fingre og fantasi ikke kan følge med. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, kan jeg anbefale den amerikanske sexguru Betty Dodsons dvd ”Viva la Vulva”, som kan give inspiration til både onaniteknikker, og som også viser, hvordan kvinder i samme situation som dig får hjælp og rådgivning. En anden mulighed er at få decideret undervisning i det. Pia Struck, der er seksualvejleder m.m. har undervist i orgasmekurser i mange år med rigtig gode resultater. Du kan finde hende her: seksualterapi.dk. En orgasme føles jo forskellig fra kvinde til kvinde og fra orgasme til orgasme, men kan beskrives som en bølge af sammentrækninger, der vælter gennem kroppen, mens der pumpes behagelige stoffer ud i alle muskler. Du er ikke i tvivl, når du har fået din første orgasme og jeg håber, det lykkes for dig, for det er et ekstra dejligt plus ved samlejet. 

Få fat i den perfekte vibrator her

De bedste hilsener 

Helle

Sponsoreret indhold