Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Hun har været mig utro i 25 år

25. marts 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
En mand er frustreret over sin kone, der har været utro i 25 år. Hvordan skal han håndtere det? Se ekspertens svar her..
utro

Min kone er utro

Min kone og jeg blev gift, da vi var i starten af tyverne, og fik hurtigt derefter vores to børn. Jeg arbejdede meget, mens min kone gik hjemme og passede den lille, samtidig med at hun begyndte at studere. På sit studie indledte hun en affære med en af sine lærere. Da jeg konfronterede hende med det, nægtede hun, men fortsatte i smug med at se ham. På en skitur nogle år senere overraskede jeg hende i sengen med en af mine arbejdskolleger. Vi snakkede om, hvorfor det skete, og hun sagde, at det var, fordi hun ikke følte sig værdsat og elsket af mig. Det har jeg selvfølgelig prøvet at lave om på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Igen og igen..

Vi har nu været sammen i over 25 år, men for ca. to år siden tog hun på en rejse med en veninde og havde en affære med guiden. Det prøvede vi også at lægge bag os, men til en fest for nylig var hun sammen med en af mine gode venner. Hver gang river det op i gamle sår hos mig, og jeg tænker, at der sikkert er mange andre gange, hun har været mig utro, som jeg ikke kender til. Jeg føler mig svigtet og dum og ført bag lyset, men tør ikke snakke med nogen om det, fordi jeg skammer mig over det. Men nu er bægeret ved at være fuldt, jeg er drænet for energi, og jeg overvejer, om jeg skal forlade hende. 

Hilsen Peter

Læs flere: Sex og samlivsbrevkassen svarer på spørgsmål her

Kære Peter

Med de mange år, du har været udsat for svigt og mistillid, er det klart, at du er træt og føler dig svigtet. Jeg tror, det er tid for dig at komme videre. Du skal ikke finde dig i at blive behandlet på den måde, men acceptere virkeligheden, som den er. Din kone er tydeligvis ikke den monogame type. At hun har valgt at leve noget, der minder om et dobbeltliv i så mange år, er ikke noget, du kan klandres for, da du skriver, at du har prøvet at forbedre jeres ægteskab. Du skal i hvert fald ikke slå dig selv i hovedet for ikke at have prøvet, ej heller, at du er blevet i det så længe. Det må jo blot vidne om en stor kærlighed til hende (selv om hun måske ikke fortjener den). Hvis du vælger at gå fra hende, så tror jeg, det er vigtigt, at du bryder op med eventuelle gamle mønstre og vaner, som nok har været en stor del af jeres ægteskab. Det kan være svært efter så mange år, men prøv om du kan lægge bitterheden væk og lade være med at dvæle så meget over de mange år, hvor hun har misbrugt din tillid.

Få fat i lidt sexlegetøj her - Det kan få gang i sexlivet

Kom videre

Vær lidt modig og kast dig ud i nye oplevelser og mød nye mennesker. ”Rens ud” i forhold til alt, hvad der måtte minde dig om din kone. Jeg gætter på, at jeres børn er voksne, så du behøver ikke at have kontakt til hende på grund af dem. Gør nogle gode ting for dig selv – det kan være at tage ud at rejse, købe en lækker ny seng, eller nyd et glas vin med vennerne. Med tiden tror jeg, du vil føle, du kan stå på egne ben og føle dig stærk igen. Og så er du også klar til måske at møde en kvinde, der vil sætte pris på din kærlighed. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs mere: Fantaserer om andre

Sponsoreret indhold