Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Hun vil ikke flytte

12. juli 2019 Af helle Hartz. Foto: Panthermedia
Jesper har en lille søn, der bor hos sin mor 70 km væk. Jesper overvejer at flytte, så han er tættere på sin søn og sine forældre, men hans nye kæreste vil ikke flytte. Skal han vælge sønnen eller kæresten? Helle Hartz giver sit bedste råd her.
Mand har sin lille søn på skuldrene

Hun vil ikke flytte

Jeg er en 44-årig mand, der har en lille søn på fire år. Jeg er ikke sammen med hans mor mere, og de bor i en by 70 km herfra. Jeg kører ned og besøger ham hver anden weekend, og da mine forældre bor i samme by, bor vi normalt hos dem, når jeg er der. Jeg har overvejet at flytte tættere på min søn for at kunne være mere sammen med ham, og jeg kigger også efter både nyt job og lejlighed i området. Nu er det bare sådan, at jeg har mødt en kvinde, som jeg er blevet ret glad for, og hun har svært ved at acceptere, at jeg tager væk hver anden weekend. Hun vil ikke tage med og er også misundelig på alt, hvad der har med min søn at gøre. Jeg er som sagt meget glad for hende, og jeg føler mig splittet mellem hende og min søn, som jeg jo elsker overalt på jorden. Hun har sagt, at hun ikke kunne tænke sig at flytte fra den by, vi bor i nu, selv om hun har et job, som godt kunne tilpasses, hvis hun flyttede. Måske er det bare et spørgsmål om tid og tilvænning, før hun måske kunne skifte mening om det? Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvad jeg skal gøre her.

Mvh. Jesper

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Børnene sover hos os

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Jesper

Det er ikke altid let at være splittet mellem to mennesker, man elsker, og dermed skulle fordele sol og vind lige. Hvor er det synd, at din nye kæreste ikke er mere åben og forstående over for din situation, og at hun ligefrem er jaloux på din søn. Det lyder ikke lovende i mine ører, og jeg ville se det som et advarselssignal. Jeg synes, det lyder som en god idé, at du vil flytte tættere på din søn (og dine forældre), og jeg synes ikke, du skal lade din kæreste stå i vejen for de planer. Hvis man er i et forhold, som man gerne vil investere i, og som er harmonisk, så tror jeg, de fleste vil være åbne for mulige forandringer undervejs og støtte op om det eller få støtte til det. Da hun ikke selv har børn, og hendes job ikke kræver, at hun er et bestemt sted rent geografisk, kunne det tyde på, at der måske er nogle andre grunde til, at hun ikke bakker dig op i dine overvejelser og heller ikke vil flytte med dig. Og jeg er ikke sikker på, at det er noget, der kommer til at ændre sig. Det lyder som om, at hun helst vil have dig for sig selv, hvilket der i og for sig ikke er noget galt i, men som bare ikke kan lade sig gøre i denne her situation. Jeg tror, du må tage tyren ved hornene og tage en ordentlig snak med hende, hvor du gør hende det klart, hvad det ville betyde for dig at bo tættere på din søn, og at du sætter ham i forreste række, og det må hun affinde sig med, hvis hun vil være sammen med dig. Og så må I tage stilling til, om I fortsat skal være kærester, og hvordan I så løser de udfordringer, der måtte være forbundet med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil måske ikke have børn

Sponsoreret indhold