Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: I tvivl om sterilisation

25. oktober 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
Skal man gøre alt, hvad ens partner forlanger, hvis man har været hende utro? Det er det svære dilemma, som læseren, der skriver til Helle, står overfor. Han har været sin kone utro, hvilket han angrer meget. Men nu forlanger konen, at han skal lade sig sterilisere. Læs her, hvad Helle råder læseren til.
Sex- og samlivsbrevkassen: I tvivl om sterilisation

I tvivl om sterilisation

Hej Helle

Jeg har begået en stor fejl og været min kone utro. Det skete kun én gang, og jeg har fortalt hende om det, og jeg angrer meget. Jeg elsker min kone, og det kommer ikke til at ske igen. Hun er selvfølgelig meget såret og føler, at jeg har brudt tilliden mellem os. Det kan jeg godt forstå, og jeg prøver at gøre alt for at vise hende, at det er hende, jeg elsker og vil være sammen med. Nu har hun forlangt, at jeg skal lade mig sterilisere, for at hun kan stole på mig. Hun siger, at hun ikke vil have, at jeg kan komme til at gøre en anden kvinde gravid. I den udmelding ligger der jo også en underforståethed om, at hun er bange for, at jeg vil gøre det igen, og det er jeg meget ked af. Vi er begge i starten af 40’erne og har fået de børn, vi skulle have. Jeg synes bare, det er et lidt voldsomt krav at stille til mig, og samtidig viser det jo også, at hun ikke stoler på mig, hvilket gør mig ked af det. Tror du, det vil hjælpe på hendes tiltro til mig, hvis jeg gør det?

Hilsen Robert

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Min svoger er måske utro

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Robert

Utroskab kan være en hård nyser for den, der bliver udsat for det, og det virker, som om din kone virkelig er blevet såret over, hvad der er sket. Da hun er den sårede part her, er det på mange måder fair, at hun stiller nogle krav til dig, som kan få hende til at genvinde tilliden til dig. Men jeg synes nu at kræve, at du bliver steriliseret, er lige voldsomt nok. Jeg kan godt forestille mig, de bekymringer din kone gør sig efter din utroskab, og nogle gange kan man gribe efter smådesperate løsninger for at få det bedre, men ligefrem at kræve en sterilisation forekommer mig noget irrationelt. Om du kan gøre andre gravide eller ej, har jo i og for sig intet at gøre med, om du måske vil komme til at være hende utro igen. Det synes jeg du må tage en snak med hende om, for det lyder som en hård måde at ”straffe” dig på at kræve det. Der må være andre måder, hvorpå du kan genopbygge tilliden til hende, og du kan jo spørge hende, hvad du eventuelt kan gøre i stedet. Måske skulle I overveje at konsultere en sexolog eller parterapeut, der kan hjælpe jer gennem krisen og med at genopbygge tilliden til hinanden, for det kan være svært at tackle de mange følelser, der er forbundet med utroskab – uanset om man er den, der har gjort det, eller den, der er blevet udsat for det. Det er et svært dilemma, du står i. Jeg håber virkelig, I finder den bedste løsning for jer begge.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han er utro igen og igen

Sponsoreret indhold