Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Ikke flere graviditeter

16. august 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
Det utænkelige og uønskede skete for en læser - at blive gravid for fjerde gang. Kvinden ønskede ikke barnet, da hun allerede har tre børn sammen med sin mand. Det var dog ikke kun barnet der forsvandt - intimiteten og parrets sexliv er ikke-eksisterende efter aborten. Læs her, hvad Helle Hartz mener om sagen.
Sex- og samlivsbrevkassen: Ikke flere graviditeter

Ikke flere graviditeter

Min mand og jeg er i midten af 30’erne og har tre børn. Vi har altid gerne ville have tre børn, og efter jeg fik min yngste (nu fem år), kunne jeg også mærke, at jeg ikke skulle have flere. Men for nogle måneder siden skete det utænkelige, nemlig at jeg blev gravid igen. Vi tog den svære, men rigtige, beslutning om at få en abort. Jeg er nu ved at være på den anden side af det fysisk, men det har i den grad påvirket vores sexliv. Vi har kun haft sex to gange siden, det var ikke en stor succes, og vi tør næsten ikke røre ved hinanden mere. Vi er begge to bange for, at det vil ske igen, så vi lader bare være med at have sex. Og det påvirker os. Jeg stoppede med p-piller for over ti år siden, og siden da har vi brugt kondom. Men lært af skade, er det nok ikke den bedste præventionsform for os, da jeg jo blev gravid en fjerde gang alligevel. Samtidig med det er vi ikke enige om, om det er ham der skal steriliseres, om jeg skal få spiral eller noget helt tredje. Jeg vil for alt i livet undgå kunstige hormoner, men tænker alligevel, at hormonspiralen er den sikreste løsning, hvis det er mig der skal ”sikres”. Vi kan ikke fortsætte sådan her, hvor vi både er uenige om fremtidig prævention og samtidig ikke tør være sammen intimt. Der skal ske noget, inden det går helt galt. Håber du kan hjælpe.

Anna

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi har næsten ikke sex

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Anna

Man kan i dag få både hormon- og kobberspiraler, så du kunne overveje, om du skulle få en i kobber, nu du gerne vil undgå hormoner. Sterilisation er jo en meget sikker løsning, og faktisk lader flere og flere mænd sig sterilisere, dels fordi man i hans tilfælde kan gøre det om, hvis I nu skulle fortryde og pludselig gerne vil have et barn mere, dels fordi det er et meget mindre kompliceret indgreb end på kvinden, og hvor det tilmed også er uigenkaldeligt, når først det er gjort. Det er jo nogle argumenter du kan overbringe til din mand, så han måske kan se, at det ville være en god løsning, at det var ham, der fik foretaget det forholdsvis enkle indgreb. Når I forhåbentlig har fundet ud af jeres fremtidige præventionsform, skal I have kigget på jeres skrantende intimitet, for den er super vigtig for jeres forhold. I kan allerede nu, mens I får præventionen på plads, bruge mere tid sammen, uden at det nødvendigvis behøver føre til sex. Og ja, det vil nok kræve koordinering i forhold til børn og det praktiske i hverdagen, men I bliver nødt til at prioritere det i højere grad, end I gør nu. Prøv at kysse og kramme hinanden lidt ekstra, gå i bad sammen, eller giv hinanden en god, sensuel massage. Brug det nærmest som et langt forspil til når I kan være sammen igen helt sikkert med den nye prævention, hvor I begge føler jer trygge og derfor kan slippe bekymringerne og bare nyde hinanden. Jeg er sikker på, at når I har fundet den rette præventionsform, vil det tage en stor del af presset af jeres bekymringer, så I igen kan finde melodien sammen i sengen.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er gledet fra hinanden

Sponsoreret indhold