Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er blevet forladt

16. marts 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
Hvordan håndterer man at blive forladt og hvordan kommer man igennem den svære tid? Se svaret fra Ude og Hjemmes sex- og samlivsekspert Helle Hartz her.
Jeg er blevet forladt

Jeg er blevet forladt

Jeg er en kvinde på 48 år, der lige er blevet separeret efter 19 års ægteskab, og det kom fuldstændig uventet. Halvanden uge efter min mand havde været til firmafest, deklarerede han, at han ville skilles, fordi han havde mødt en anden. Det har været et forfærdeligt forløb. Det værste kommer op i en – både fra min side og min mands. Vi har to børn i slutning af teenagealderen, så vi bliver nødt til at kunne tale sammen. Jeg tænker, hvordan jeg får ham til at ”vågne op” af kærlighedsrusen. Man sammenligner jo ofte forelskelse med sindssyge. Tror du, jeg kan det, eller skal jeg bare affinde mig med situationen? Jeg synes, det er så svært.

Mvh TGH

Få flere svar på dine spørgsmål om parfohold og sex her

Kære TGH

Sikke en trist situation, du er endt i. Du må føle dig utrolig magtesløs. Din eksmand tog ligesom en beslutning hen over hovedet på dig, og der er ikke noget, du kan gøre. Jeg kan godt forstå, du både er fortvivlet og føler dig svigtet. Desværre findes der ikke nogen ”Sådan-får-du-din-mand-tilbage-igen”-kurser, men jeg vil også sige, at min erfaring er, at hvis han har mødt en anden, og I er blevet separeret, er der nok ikke så meget at gøre i forhold til at få ham tilbage. Uanset om han ”bare” er ramt af momentan ”sindssyge”, eller om han virkelig mener det. Jeg tror, det er bedre, at du prøver at komme videre og begynde at leve igen. Acceptér, at han er gået, og gå så i gang med at gøre dig selv glad og gøre din hverdag god. Det tager tid, men det skal nok komme, hvis du tror på det. Og jo mere selvtillid du opbygger igen, desto mere attraktiv vil du også blive. Og så kan det måske være, at der er en ny mand, der bider på krogen. Du skal op på hesten igen, og du kan starte med at læse Lasse Bauers bog ”Overlevelsesguide til kærestesorger”, hvor der er en masse gode råd til, hvordan man kommer videre efter et brud. Find den her: baueradworks.com. Held og lykke med det hele. Jeg ønsker dig alt det bedste fremover.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold