Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er jaloux på hans ex

28. marts 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Thea har været sammen med sin kæreste i 4 måneder, men han har stadig kontakt til sin tidligere kæreste og flere af hendes ting er i hans lejlighed. Er det ok?

Kære brevkasse.

Jeg har været sammen med min kæreste i omkring fire måneder, og jeg er så forelsket i ham og det er gengældt. Før vi mødte hinanden, havde han boet sammen med en kvinde i næsten fire år, men det sluttede for over et år siden. Hun flyttede ud og han er blevet boende i deres gamle lejlighed. Og det kan man tydeligt se, for der er stadig spor af hende rundt omkring. Der ligger lidt makeup på toilettet, et par af hendes sko står stadig i entreen og der er hænger et par fotografier på køleskabet med dem begge to på fra nogle forskellige ferier. De er stadig venner og taler sammen i telefonen fra tid til anden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg må indrømme, at det gør mig grøn af jalousi. Jeg synes det er svært at være på besøg hos ham, med alle de minder om hende, der er alle vegne. Når jeg har nævnt det for ham, griner han bare og siger, at det ikke betyder noget, og det jo er mig han er vild med. Men det ændrer jo ikke på, at jeg føler hun stadig spøger i baggrunden. Jeg plejer ikke at være den jaloux type, men det her tricker mig altså ret meget.

Mange hilsener Thea

Kære Thea
Du og din kæreste har ikke været sammen så længe, så det er helt naturligt, at du stadig ikke føler dig helt tryg i jeres relation, da I stadig er ved at opbygge en gensidig tillid til hinanden. Når man finder sammen med en kæreste, er det næsten altid sådan, at vedkommende har noget med i bagagen, og det må man selvfølgelig så forholde sig til og acceptere. At din kæreste har et godt forhold til sin ekskæreste og de taler sammen, synes jeg bare vidner om, at de har afsluttet deres forhold i fred og fordragelighed, og også at han er åben omkring, at de stadig har kontakt med hinanden, i stedet for at holde det hemmeligt for dig.

Du kan jo spørge ham, om det er ok, at du pakker de sidste af hendes ting sammen, så hun kan komme og hente dem (hun må da også savne dem?). Måske kunne du ved samme lejlighed møde hende, hvis du skulle føle for det. På den måde kan du måske også få bugt med alle de jaloux tanker du gør dig om hende, hvis du får sat et menneske bag billederne af hende, og finde ud af, at hun ikke er en trussel mod dig.

Du skriver, at du ikke plejer at være den jaloux type, og jeg tror at med tiden, når du og din kæreste har opbygget en mere tryg og stabil relation, og det vil være dine ting, der kommer til at fylde i hans hjem, vil jalousien dampe af. Hold ud, vær åben og rummelig, og så tror jeg du vil føle dig mere og mere sikker i jeres forhold.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Min ekskæreste spøger

Sponsoreret indhold