Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er stadig jomfru

23. august 2019 af Helle Hartz, foto: Panthermedia
Kvinden, der skriver til Helle Hartz, er næsten 30 år og jomfru. Hun vil gerne "gemme" sig selv til den helt rigtige, men jo ældre hun bliver, jo sværere bliver det at fortælle til en ny fyr.
kvinde - jeg er jomfru

Jeg er jomfru

Kære Helle

Det er lidt svært for mig at skrive om det her, men jeg håber, du kan hjælpe mig. Jeg er en kvinde på næsten 30 år, der har et godt job, gode venner og en dejlig lejlighed, og generelt er jeg godt tilfreds med mit liv. Men der er en ting, der nager mig: Jeg er stadig jomfru. Jeg har været sammen med flere fyre, hvor vi har kysset og krammet og også pillet lidt, men jeg har aldrig haft lyst til at gå hele vejen med nogen af dem. Jeg har også altid ment, at det at gå i seng med en anden er noget, jeg vil dele med en helt speciel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg synes ikke, jeg er specielt kræsen eller hæmmet. Jo ældre jeg er blevet, jo sværere synes jeg også det er blevet, når jeg så har mødt en fyr, og har skullet fortælle ham det. Jeg synes på en eller anden måde, det er lidt flovt, og jeg føler, jeg er den eneste på min alder, der har det sådan. Er jeg unormal?

Kh. Jomfruen

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Er jeg for gammel til sex?

Kære Jomfruen

Du føler dig nok lidt alene om det, og det er heller ikke det mest ”almindelige” at være jomfru i din alder, men der er intet galt med dig. At du gerne vil ”gemme” dig selv til den helt rigtige, synes jeg er sådan en fin tanke, men det lyder lidt som om, at det nu næsten er gået hen og blevet en hæmsko for dig, fordi du føler, at du er blevet for gammel til stadig at have din uskyld. Det at gå i seng med hinanden, som du også skriver, er det tætteste man kan komme på et andet menneske, og det kræver tillid at give sig selv hen. Men det må ikke komme til at spænde ben for det smukke og vidunderlige, som sex kan være mellem to mennesker, og det lyder det til, at det gør for dig nu, fordi du har ventet så længe.

Jeg tror, du ville have godt af at snakke med en professionel om det – en terapeut eller en sexolog – så du kan få sat nogle ord på, hvad det seksuelle betyder for dig, og hvordan du får åbnet op for det. Du kunne også overveje at arbejde lidt kropsligt med dig selv og blive mere fortrolig med nærhed og intimitet. I København findes der f.eks. et selvudviklingssted der hedder C.H.A.I., der har workshops, f.eks. ”Melting Mondays”, hvor man arbejder med at blive mere nærværende i sine relationer, venskaber og dating.

Jeg håber, du finder fred med din nuværende situation, og jeg tror, du helt sikkert vil møde en mand på et tidspunkt, når du er klar, som vil elske dig for den, du er, og guide dig ind i seksualitetens dejlige univers.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Har aldrig fået en orgasme

Sponsoreret indhold