Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg fortryder min skilsmisse

27. december 2019 Helle Hartz Foto: Panthermedia
En kvinde fortæller, at hun blev skilt fra sin mand efter 12 års ægteskab, fordi hun havde mødt en anden. Nu har hun gjort det forbi med ham, og fortryder at hun blev skilt. Hun spørger Helle Hartz, hvad hun skal gøre.

Jeg fortryder skilsmissen

Jeg har gjort noget dumt, jeg virkelig fortryder, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg var indtil for nylig gift med min kæreste gennem 12 år, og det har altid skullet være os. Vi havde selvfølgelig vores op- og nedture, men sidste gang vi havde en dum periode faldt det sammen med, at jeg begyndte at arbejde sammen med en kollega, som flirtede med mig, og jeg faldt i og blev overmandet af en masse følelser. Derfor besluttede jeg mig for at blive skilt. Det hele skete så hurtigt, og min eksmand blev både overrasket og ked af det. Efterfølgende havde jeg et kort forhold med arbejdskollegaen, men alle følelserne dampede hurtigt af, og vi ses ikke mere. Og nu sidder jeg tilbage med en virkelig flad fornemmelse og angrer af fuldt hjerte, at jeg blev skilt. Jeg ved faktisk slet ikke, hvad det var der skete, og jeg savner min eksmand helt enormt. Men jeg ved ikke, om jeg har såret ham for dybt. Hvad skal jeg gøre?
Den angerfulde

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære den angerfulde
Nogle gange træffer vi nogle uhensigtsmæssige og umodne valg – specielt når der er stærke følelser på spil, og det er det, der er sket for dig. Men nogle af de valg kan der måske rettes op på. Jeg ved selvfølgelig ikke, om din eksmand er blevet for såret og derfor ikke vil have dig tilbage, men jeg synes bestemt det er værd at undersøge. Og så er der ikke andet at gøre, end at tage en snak med ham, hvor du åbent fortæller ham, at du fortryder det du gjorde og hvor meget du angrer, og – vigtigst af alt – hvor meget du savner og elsker ham. Det kan være, at han behøver lidt betænkningstid, før han beslutter sig for, om I måske skal finde sammen igen, men den har han ret til, og den må du så give ham. Han er måske også i en proces med at prøve at finde sine egne ben efter jeres brud, og så kan det godt være at du (endnu en gang) bliver det forstyrrende element i hans univers, som han lige skal have lov at placere. Det kan være, at han vil være bange for, om du vil lave det samme stunt en anden gang, så han derfor ikke tør tage dig tilbage. Det kan være, at han er videre, og derfor ikke føler noget for dig mere. Men det kan også være, at han savner dig og bare håber, at du kommer og beder om en ny chance. Hvis han ikke vil tage dig tilbage, så tror jeg, at du må acceptere det og prøve at komme videre med dit eget liv, for du kan ikke presse ham til at elske dig (igen). Jeg håber det lykkes for jer.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Hårdt efter skilsmissen

Sponsoreret indhold