Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har en affære

15. februar 2020 Helle Hartz Foto: Shutterstock
Jeg har længe været i et ægteskab, der keder mig, og nu har jeg mødt en ny mand, som jeg har en affære med. Skal jeg forlade min mand for ham den nye?

Kære Helle.

Gennem de sidste 5 måneder har jeg haft en affære med en mand, men sagen er den, at både han er gift og har 2 børn, men han er ikke lykkelig derhjemme. Jeg er også gift og har det heller ikke særlig godt med min mand. Vi har dog ingen børn at skulle tage hensyn til. Den mand jeg ser nu, har jeg det så dejligt med, og jeg er begyndt at drømme om at leve mit liv sammen med ham. Han har også snakket om det et par gange, men det er selvfølgelig noget sværere for ham at blive skilt, da han jo har små børn, som sikkert ville blive meget kede af, at deres forældre blev skilt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg havde i forvejen overvejet at forlade min mand, før jeg mødte min nye kærlighed. Men jeg er samtidig også bange for, at hvis jeg bliver skilt, at det så af den ene eller anden grund ikke går med ham den nye, og at jeg ender med at blive ulykkelig og ensom. Jeg tror bare ikke jeg kan blive lykkelig i mit nuværende forhold, og er temmelig fascineret af ham, jeg ser nu.
Den splittede

Kære Den splittede
Dit liv er et virvar af blandede følelser lige nu, og så kan det være svært at se skoven for bare træer. Jeg tror du skal prøve at se på de forskellige problematikker hver for sig: Den ene handler om, at du er ulykkelig i dit nuværende forhold. Den anden er, at du er blevet forelsket i en ny mand, hvilket har ført til den tredje ting, nemlig at du er din mand utro.
Som du selv skriver, så havde du allerede overvejet at stoppe det med din mand for længe siden. Den nye mand har bare fået dig til at speede processen op. Jeg tror faktisk at den ting ud af dine tre problematikker, du kan være rimelig sikker på, er en god idé at gøre, er at stoppe dit ægteskab. Det lyder som om, at der ikke er noget at bygge på (mere) i dit nuværende ægteskab, og det ville være den bedste løsning for jer begge. Om du i den forbindelse vælger at fortælle din mand, at du har mødt en anden, må være op til din egen fornemmelse af, om det vil såre ham endnu mere end han sikkert i forvejen bliver, hvis det er dig, der vælger at forlade ham.

Der er en vis tryghed i at du har den nye mand i baghånden, når/hvis du vælger at forlade din nuværende mand. Men den er også falsk, for det er for det første ikke sikkert, at han vil forlade sin familie for din skyld, og det er heller ikke sikkert, at hvis han gør det, at det så vil blive jer to for evigt. Som jeg plejer at sige, er der ingen garantier, når det gælder kærligheden. Det har du jo allerede oplevet, da dit nuværende ægteskab er mere eller mindre i opløsning. Jeg synes, at hvis du vælger at blive skilt, skal du prøve at indtage den holdning, at du ikke gør det for nogen andres skyld og fremtidige glæde end din egen. Og se din affære som det det slet og ret er – i hvert fald lige nu – nemlig en affære. Vælg de beslutninger for din fremtid, der har dig i fokus, og hvis nu affæren med den nye mand skulle vise sig at gå af fløjten, er jeg vis på, at du ikke bliver ensom, og nok skal møde kærligheden igen.
Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg fortryder min skilsmisse

Sponsoreret indhold