Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har kærestesorg

15. februar 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Åh, de kærestesorger… En læser har mistet sin kæreste efter 10 år og har svært ved at glemme ham. Men bør hun gøre det, eller skal hun forsøge at få ham tilbage? Læs sex- og samlivsekspert Helle Hartz’ svar her.

Jeg har kærestesorg

Jeg er en kvinde på 31 år, der har hjertesorger. Jeg var sammen med en mand, fra jeg var 21 og ti år frem, hvorefter vi slog op med hinanden. Eller – det var ham, der afbrød forholdet. Han sagde, at han syntes, vi er vokset fra hinanden, og der ikke er mere gnist tilbage mellem os. Problemet er bare, at vi bliver ved med at se hinanden, og nogle gange er vi også sammen, men næste dag er det som om, at det, der skete natten før, er fuldstændig glemt og så kan der gå lang tid, før jeg hører fra ham igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg ved godt, det lyder som om, han udnytter mig, men jeg kan ikke lade være med at tænke, at så længe vi ses en gang imellem og stadig er sammen, er der en chance for, at vi måske kan finde sammen igen. Måske har han bare brug for en pause? Jeg elsker ham stadig og troede faktisk, at jeg havde fundet min store kærlighed, og jeg synes ikke, gnisten er væk mellem os, eller at vi er gledet fra hinanden.

Jeg ser det tværtimod som en styrke, at vi har kendt hinanden så længe, og jeg føler, at jeg både har mistet min kæreste og min bedste ven. Skal jeg glemme ham eller prøve at få ham tilbage?

Kh. Lise

Se også: Tilfreds dig selv - få fat i den perfekte vibrator her

Kære Lise

Åh, kærestesorger er det værste. Og din situation er meget klassisk, men også en, der er virkelig svær. Jeg kan sagtens forstå, at du griber efter det lille halmstrå, han rækker dig, når I ses en gang imellem, fordi du stadig har følelser for ham. Det lyder bare ikke som om, at han har de samme følelser for dig (mere), men at han udnytter din sårbare situation. Det er måske ikke noget, han gør bevidst eller for at være ond, men for ham får han det jo, som han vil have det: Han er kommet ud af forholdet med dig, som han ønskede, og har mulighed for at leve det søde singleliv, mens han samtidig kan få sig lidt uforpligtende fornøjelse med dig, som han føler sig tryg ved, fordi I har kendt hinanden så længe.

Men jeg synes helt ærligt ikke, det er i orden. Jeg synes, han udnytter dig, og det er du ikke tjent med. Jeg synes, du skal stille ham stolen for døren og tage en alvorlig snak med ham. Du kan vælge at melde klart ud, hvordan du føler, men det er også meget sårbart og kan føles som om, du blotter dig for meget over for ham. Du kan også vælge at prøve at skyde bolden over på hans banehalvdel og spørge til, hvor han synes I står, og hvad han egentlig forestiller sig skal ske med jer på den lidt længere bane.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg venter og venter på ham...

Alt efter hvad han svarer, må du mærke efter, om det er noget, du kan forlige dig med. Men hvis han klart melder ud, at det er definitivt slut mellem jer, også selv om I stadig ses, så synes jeg, du skal afbryde kontakten med ham, for ellers risikerer du at køre følelsesmæssigt fast og få svært ved at komme videre. Der kommer nok også en dag, hvor han møder en anden, og så kommer det virkelig til at gøre ondt på dig.

Den vigtigste person i denne her situation er dig, og du skal passe på dig selv og dit hjerte, så du kan komme styrket ud af det her og finde – eller genfinde – kærligheden. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold