Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har svært ved intimiteten

1. marts 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
En kvinde er frustreret over, at hun har mistet lysten til sin mand. Sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver her sine bedste råd til at komme problemet til livs.

Jeg har svært ved intimiteten

Jeg er en kvinde på 35 år, der har svært ved at dyrke sex og ved intimiteten. Jeg kan kun komme i gang, hvis min mand tager initiativet og nusser mig og kysser mig i lang tid. Jeg har også svært ved at røre ved ham eller at mærke hans lyst. Jeg bliver også ked af det efter sex, begynder at græde og har lyst til at pakke mig ind, og han må ikke røre ved mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er først begyndt efter, at vi har været sammen i seks år. Jeg har prøvet det samme i tidligere forhold, men det har jeg opfattet, som om jeg ikke elskede dem mere og var på vej væk. Det ønsker jeg dog ikke skal ske med min mand.

Jeg aner ikke, hvorfor det er kommet, eller hvad jeg kan gøre ved det. Engang tog jeg ofte initiativ. Jo mindre sex vi har, jo sværere bliver det. Jeg elsker min mand og vores liv sammen og vil ikke miste ham. Vi har prøvet bare at ligge nøgne sammen og nusse, massere osv., men det hjælper ikke – intimiteten gør mig simpelthen ubehagelig til mode. Det hjælper, hvis jeg har fået lidt rødvin. Men jeg savner min lyst til ham og vores dejlige sexliv.

Hilsen den frustrerede

Se her: Få gang i sexlivet med dette sexspil

Kære den frustrerede

Det lyder desværre som om, at du i bund og grund har mistet lysten til din mand. Og selv om du ellers kæmper en brav kamp om at komme tilbage i spillet, så virker det bare ikke for dig. Du beskriver, at det er intimiteten, du har det svært med, og sådan har det ikke altid været, og det får mine alarmklokker til at ringe.

Når man snakker nedsat lyst, så er der flere årsager, der kan være på spil. Og man deler det ofte op i fysiske eller psykiske grunde. Du skriver ikke noget om, at du er syg eller får medicin, der kunne påvirke din lyst, og når du så også fortæller, at det er selve intimiteten, der er svær for dig, så er jeg ret sikker på, at din manglende lyst er psykisk betonet. Det betyder, at det er dine følelser eller tanker, der ligger til grund for, at du ikke har lyst til at være intim med din mand. Og det skal du respektere.

Læs også: Sex og samlivsbrevkassen: Jeg græder efter sex

En af grundende til, at du bliver ked af det, efter I har haft sex, er måske, at du oplever, at du ikke slår til, at du kæmper med at få lysten igen, og at du bebrejder dig selv. Måske har du endda også haft sex og seksuelt samvær uden at have lyst, men i frygt for at miste din mand. Alt det gør dig endnu mere ked af det efterfølgende. Jeg kunne forestille mig, at du har en masse selvkritiske tanker, du slår dig selv i hovedet med. Prøv at skrive alle de grimme ting ned, du siger om dig selv. Så kan du nemlig begynde at give hver eneste tanke et rationelt modsvar.

Derudover så skal du tænke grundigt over, om der er noget i jeres parforhold, du er utilfreds med. At gå fra en forelskelse, hvor sexlivet for de fleste kører på fuldt blus, til et kærlighedsliv, hvor det seksuelle begær i den grad afhænger af, hvor meget man føler sig lyttet til, elsket, får omsorg, modtager kærlighed osv. kan være rigtig svært. Mange forventer, at sexlysten eller lysten til ens partner bare er der uanset hvad. Men hvis ikke du følelsesmæssigt er okay i dit parforhold, så går det for mange kvinder ud over lysten. Hvad kan give dig lysten igen til din mand? Hvad har du brug for fra ham? Tag en snak med ham om det. Det er ikke sikkert, han kan forstå dig, men det behøver han heller ikke, han skal blot acceptere, at det faktisk er sådan, du fungerer. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har kærestesorg

Sponsoreret indhold