Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg kan ikke få børn

19. juni 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
27- årige Sarah har været sammen med sin kæreste i et år og nu snakker de om at flytte sammen. Men hun har endnu ikke fået fortalt ham, at hun på, grund af en sygdom, ikke kan få børn. Hvordan skal hun få det sagt? Læs svaret her.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er en kvinde på 27 år, der er kæreste med en mand, som jeg elsker meget højt. Vi har kendt hinanden i lidt over et år og snakker nu om at flytte sammen og vi snakker selvfølgelig også om fremtiden. Vi er begge glade for børn og har også snakket meget kort om det, men jeg har en hemmelighed, som jeg ikke har fortalt ham: Jeg havde en sygdom som barn, der gjorde, at jeg blev steril og derfor ikke kan få børn. Og jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal få det sagt.

Jeg er skrækslagen for, at han forlader mig, når han finder ud af det. Jeg tænker, at vi kan finde på en anden løsning mht. børn – en rugemor eller adoption, selv om jeg jo godt ved, det ikke er det samme som at få sine egne. Men jeg burde jo nok sige det til ham, før vi flytter sammen, ikke?
Mvh Sarah

Kære Sarah

Hvor er jeg ked af det på dine vegne, at du ikke kan få børn, når du nu så gerne ville have det. Men i dag findes der jo heldigvis mange alternative muligheder for at få børn, som du også selv nævner. Jeg kan også godt forstå, at du synes det er svært at fortælle din kæreste, men der er ingen vej udenom, hvis du vil have chancen for at skabe en fremtid sammen med ham. Han skal kende til de valg og ikke-valg der er, hvis han gerne vil være sammen med dig, og jo længere du holder det skjult for ham, jo større chance er der for, at han vil føle sig ført bag lyset.

Det kan være noget af en mundfuld for ham, så vælg et tidspunkt, hvor I kan være sammen uforstyrret og har god tid og fortæl ham så hele historien om din sygdom dengang og hvad den gjorde ved dig. Giv ham tid til at lade det synke ind. Forhåbentlig er det noget han accepterer som en del af jeres relation og fremtid, og så kan I derefter begynde at snakke om, hvordan I så vil stifte familie. Der er selvfølgelig en risiko for, at han forlader dig af den grund, og det vil være uendeligt hårdt, men så må det være fordi han ikke elsker dig nok, og så skulle du nok ikke være sammen med ham alligevel.

Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med familieforøgelsen, når du/I engang kommer dertil.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Han vil ikke være kærester

Sponsoreret indhold