Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg kan ikke glemme hans utroskab

25. januar 2019 af: Helle Hartz
Foto: Panthermedia.
Inge kan ikke glemme sin mands utroskab, som skete for et par år siden sammen med en kollega. Nu står han og skal til firmafest, og Inge er bange for, at han falder i igen. Hvad skal hun stille op? Læs Helle Hartz svar her.
Dame finder læbestift på mandeskjorte

Jeg kan ikke glemme hans utroskab

Jeg kæmper med min mands utroskab, der skete for et år siden. Han var sammen med en kollega til en firmafest og indrømmede det kort tid efter. De har ikke været sammen siden, og han siger, at det var en smutter, og det aldrig vil ske mere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har siden prøvet at finde hinanden igen – mest at jeg genfinder tilliden til ham, og det har været svært, men det går fremad. Nu er det bare sådan, at han skal til firmafest igen til februar, og jeg kan mærke en stigende uro i mig. Jeg er bange for, at han falder i igen, selv om han har sagt, at det vil ikke ske. Hvordan kommer jeg denne her nagende tvivl til livs?

Hilsen Inge, 53 år

Kære Inge, 53 år

Sidespring er en svær størrelse og et enormt tillidsbrud mellem to mennesker, og det kan være svært at komme sig over, som du også skriver. En del af det at bygge tilliden op igen er netop ved at vise tillid til den anden, uanset hvor svært det kan føles. Og hvis du er indstillet på at få det til at fungere med din mand, bliver du nødt til at vise ham tillid, selv om du måske føler noget andet.

Du kan også tage en snak med ham inden festen, hvor du fortæller ham om din bekymring. Og det er ikke, fordi du vil sende ham af sted med dårlig samvittighed, men for at fortælle ham, hvor meget det betyder, at han nu får muligheden for at bevise over for dig, at han ikke laver samme fejltagelse igen, og at du netop stoler så meget på ham, at du sender ham af sted, i håb og tro om, at han ikke bryder den tillid, I er ved at bygge op sammen igen.

Sex og samlivsbrevkassen: Han kontrollerer mig

Helt overordnet tænker jeg dog også på, om det, der er sket, er noget, der fylder meget i jeres hverdag? Hvis det er, så tror jeg, du skal være opmærksom på, at du ikke kommer til at virke anklagende og fuld af mistillid i jeres dagligdag, da det kan drive selv den bedste og mest angrende lige præcis ud i det, du frygter mest, nemlig at han træder ved siden af (igen). Det er ikke for at tage hans parti, jeg skriver dette, men blot for at sige, at det altid er bedre at rose og skabe en positiv stemning, som I kan vokse sammen i.

Sket er sket, din mand valgte at gå til bekendelse (han kunne jo også have løjet om det), så nu er opgaven at klinke skårene på den bedst mulige måde. Og have nok tillid til, at det ikke sker igen, hverken til denne fest eller andre – for der vil jo komme flere af den slags under alle omstændigheder.

Sex og samlivsbrevkassen: Jeg tror, han er utro med sin ekskæreste

Prøv, om du kan slippe både ”det grønne monster” og dine bekymringer. Vis ham tillid og kærlighed, og at det er hos dig, han kan føle sig elsket, set og tryg. Det er i hvert fald et godt udgangspunkt at sende ham ud i verden på.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold