Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg tør ikke stole på ham

3. maj 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Tidligere forhold har gjort det svært for denne læser at stole på sin nuværende kæreste, som hun ellers elsker utroligt højt. Helle Hartz giver her de bedste råd til at komme de negative tanker til livs.

Jeg tør ikke stole på ham

Jeg er en 30-årig kvinde, der er gravid med tvillinger. Jeg har en lidt broget fortid bag mig med flere forliste forhold, hvor jeg er blevet snydt og bedraget – både økonomisk og følelsesmæssigt, og det har sat sig sine spor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg elsker min nuværende kæreste rigtig meget, og han er den første, jeg føler mig tryg sammen med. Det er også derfor, jeg har valgt at få børn med ham. Men jeg kan mærke, at min fortid spøger, og min tillid til andre mennesker kan ligge på et meget lille sted. Også til min kæreste, desværre. Det udmønter sig tit i skænderier, fordi jeg er usikker på mig selv og ham, og jeg så kommer til at anklage ham for en masse ting, der er helt urimelige. Det kan jeg som regel godt se bagefter.

Min kæreste er virkelig tålmodig, og han kender også til mine tidligere forhold, men jeg tror også, det slider meget på ham, at jeg er så usikker på ham og udsætter ham for urimelige anklager. Vores parforhold lider under det, og det går også ud over vores sexliv, da jeg ofte afviser ham, fordi vi har skændtes, eller fordi mit hoved er fuld af negative tanker, der gør, at jeg ikke kan give mig hen til ham. Jeg glæder mig jo samtidig til at få børn og skabe en familie med ham, men føler, at jeg spænder ben for mig selv med alle de her negative tanker. Hvad skal jeg gøre for at komme det her til livs?

Hilsen Rikke G.

Se også: Få gang i sexlivet med dette sexspil

Kære Rikke G.

Allerførst tillykke med din graviditet, og at du har fundet den mand, du gerne vil dele resten af dit liv med. Og det er netop det, du skal fokusere på – at det er ham, du gerne vil. Fordi du elsker ham, og fordi du i bund og grund har tillid til ham i modsætning til dine tidligere kærester.

Du har en tung bagage, som spænder ben for, at du bare kan nyde dit parforhold og dine kommende børn, og det skal du have gjort noget ved. Jeg tror, du ville have rigtig godt af at snakke med en professionel (psykolog, terapeut eller lign.), der kan hjælpe dig med at bearbejde de dårlige oplevelser, der nu hindrer dig i at leve dit liv fuldt ud. Det lyder til, at du har de bedste vilkår for at komme videre og få bugt med dine negative tanker og følelser nu, og at din kæreste helt sikkert også vil bakke dig op i den periode, hvor du arbejder med de her ting. Der kan godt komme nogle bump på vejen i den forbindelse, da det nogle gange kan ruske op i nogle ting, når man skal rydde op i sin fortid og se sine spøgelser i øjnene for at få dem til at forsvinde. Men jeg er sikker på, at det vil hjælpe dig rigtig meget, så du med tiden lærer, at det ikke er så ”farligt” at elske og stole på andre mennesker.

Snart får du også ansvaret for to nye små mennesker, der vil kræve al din opmærksomhed, omsorg og kærlighed, så dem kan du jo også ”øve” dig på i din proces. Når du begynder at erfare, at det er ok at vise tillid til andre, inklusive din kæreste, og din mistro bliver mindre, vil du opleve, at du også bliver bedre til at ”slippe” over for din kæreste og kunne intimiteten med ham, som jo er limen i ethvert forhold. Og herfra kan det jo så kun gå fremad – på den gode måde. Det kan godt blive hårdt i perioder, men det er arbejdet værd. Held og lykke med det hele.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg kan ikke glemme hans utroskab

Sponsoreret indhold