Kærlighed

Sex og samlivsbrevkassen: Jeg tror, han er utro med sin ekskæreste

30. november 2018 af: Helle Hartz
Foto: Panthermedia All Over Press.
Hvornår kan man kalde noget for utroskab? En kvindelig læser er i tvivl om, kæresten er hende utro. Læs, hvad Helle Hartz svarer hende.
Par skændes

Hvornår kan man kalde noget for utroskab? Min kæreste, som jeg har kendt i snart to år, er stadig meget gode venner med din ekskæreste, og de ses tit. Han bedyrer, at de ikke går i seng med hinanden, men bare stadig rigtig godt kan lide hinanden og har det hyggeligt sammen. Men han vil samtidig heller ikke fortælle, hvad det er, de laver, når de er sammen. Jeg bliver altså såret, og jeg føler, at han er mig utro, selv om han siger, at de ikke har sex.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Er det forkert?

Mvh. Ulla

Kære Ulla

Hvad du og din kæreste hver især anser som utroskab, er noget I må definere sammen. Det handler i høj grad om, hvor stor en grad af personlig eksklusivitet så at sige, I føler, I har overfor hinanden. For nogen er bare det at flirte nok, mens det for andre er decideret sex, der afgør det. Men for langt de flestes vedkommende vil relationer, der virker lidt gedulgte føles som en form for følelsesmæssigt svigt og dermed som en form for utroskab.

Læs også: Min mand var mig utro

I jeres tilfælde virker det som om, at din grænse er lavere end din kærestes, og du derfor føler, at han på et eller andet plan er dig utro, selv om der, ifølge ham, ikke foregår noget seksuelt mellem ham og hans eks. Rent personligt ville jeg nok også studse lidt over, at din kæreste ikke vil fortælle, hvad de laver sammen, når de ses, for hvis han samtidig garanterer dig, at der ikke foregår noget hanky-panky mellem dem, så burde der heller ikke være noget at skjule i forhold til, hvad de så laver. En alternativ forklaring kunne være, at han måske har nogle interesser, som du ikke deler med ham, men som han så kan dele med hende. Det kunne være at gå på kunstudstilling sammen, gå lange ture eller høre musik sammen, bare for at nævne nogle muligheder. Og at han ikke vil såre dig ved at fortælle, at han får ”afløb” for sin interesse med hende i stedet for dig, og derfor er så hemmelighedsfuld omkring deres relation.

Læs også: Veninden er utro

Har I snakket om, om der er nogle interesser eller hobbies, som I godt kunne tænke jer at dele med hinanden? Kommunikation er alfa og omega i et forhold, og hvis I ikke italesætter sådan noget – både det med fælles interesser og også, hvor I hver især synes grænsen går for utroskab, så går I hurtigt skævt at hinanden, og så opstår sådan nogle situationer som den, du beskriver. Samtidig synes jeg heller ikke, at du skal affinde dig med situationen, hvis den gør dig så ked af det. Så du må forklare ham, hvordan du føler, og bede om mere åbenhed i forhold til hans relation med hans ekskæreste, hvis han fortsat skal blive ved med at se hende. I yderste konsekvens må du sætte ham stolen for døren og vælge mellem hende eller dig, men det er jo også en meget drastisk løsning.

Jeg håber, det løser sig for dig.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold