Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg væmmes ved min partner

15. marts 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
En læser bliver frastødt af sin partner, der ikke går op i hygiejne og er decideret beskidt. Skal hun handle eller lære at leve med det? Læs Helle Hartz' svar her.

Jeg væmmes ved min partner

Jeg har et problem med sexlysten. Min mand og jeg har været sammen i fem år, og jeg elsker ham, selv om vi har haft problemer med kommunikationen. Han har nogle psykiske problemer, som let får ham til at blive vred og opfarende. Fakta er også, at jeg ikke har lyst til sex med ham, fordi han er urenlig og beskidt. Han tænder mig simpelthen ikke, når han dagligt går rundt i gammelt fedtet joggingtøj og beskidte underbukser. Vi sover ikke sammen, fordi han ikke ønsker det, og det gør jeg egentlig heller ikke, fordi jeg synes, han bliver tiltagende mere ulækker. Alligevel har vi sex flere gange om ugen. For mig er det dog ikke af lyst – men fordi jeg ønsker at bevare forholdet, og fordi jeg dog har et basalt behov. Sådan har det været i årevis, og han er tilsyneladende tilfreds med det. For det meste er det også okay for mig, men jeg savner nærheden og kærligheden. Det er dog mig, der ikke vil kysse eller ligge tæt, fordi jeg væmmes ved ham. Hans tænder lugter dårligt. Selv vores datter siger det til ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Jeg er flov over ham og ønsker ikke at ses ude med ham hos venner eller familie. Han ved godt det her, men gør stadig ingenting. Jeg tror simpelthen ikke, han er i stand til at forstå konsekvenserne af sin manglende hygiejne. Det er som om, han bare hører det, som jeg siger – bliver rasende eller dybt ulykkelig resten af dagen og så glemmer det igen. Han vil ikke i terapi, for han mener ikke, at nogen kan hjælpe ham. Andre gange mener han, at det er mig, den er gal med. Jeg holder virkelig meget af hans smukke tanker og store hjerte, men vi glider fra hinanden. Synes du, jeg lyder sippet eller tåbelig? Skal jeg bare fortsætte og lære at leve med det, eller skal jeg finde en elsker eller forlade ham?

Kh. Rie, 36 år

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Forbudte fantasier

Kære Rie, 36 år

Jeg synes ikke, du lyder hverken sippet eller tåbelig. Vist kan vi alle sammen springe et bad eller to over en gang imellem, men der er forskel på det og så være direkte beskidt. Det handler også om respekt over for sin partner at holde sig velsoigneret og tiltrækkende over for den anden, og det gør han jo tydeligvis ikke. Problemet er, at du, mere eller mindre ufrivilligt, alligevel bakker ham op i det ved at have sex med ham flere gange om ugen, selv om du synes, han er ulækker. Det kan godt være, du har sagt det til ham, men som du også selv skriver, så hører han det, men gør ikke noget ved det. Sandsynligvis fordi det jo ikke får konsekvenser for ham, når du fortsat går i seng med ham. Du må simpelthen være lidt mere insisterende.

Jeg vil foreslå dig, at du lægger lidt pres på ham nu og får ham af sted til en professionel – en terapeut eller psykolog eller lign., for det kunne sagtens hænge sammen med, at hans psykiske problemer har en indflydelse på hans manglende hygiejne, og det skal han se at få arbejdet med. Jeg går ud fra, at han elsker både dig og jeres datter og godt kan se, hvad han mister, hvis du forlader ham, og det kan forhåbentlig være en motiverende faktor for ham for at få gjort noget ved det.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han kontrollerer mig

Du kan også hjælpe lidt på vej ved f.eks. at opfordre til, at I tager et dejligt bad sammen inden sengetid og smider det beskidte tøj i vasketøjskurven om aftenen, så han bliver nødt til at fiske noget rent ud af skabet næste morgen. Det kan godt være, han bliver gnaven i starten, men jeg tror bare, du skal lade ham rase ud og så se, om ikke han kommer til fornuft og begynder at gøre noget ved det. Specielt, hvis du er tydelig i dine udmeldinger. Han skal vide, hvor han har dig. Men også, hvad du savner, og hvad du længes efter, og hvad du vil finde dig i og ikke mindst, hvad du ikke vil finde dig i. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold