Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg ved ikke, om barnet er mit

7. september 2018 Karoline Olesen
En læser venter barn sammen med sin kæreste, men er i tvivl om, hvorvidt det er hans eller ej. Skal han konfrontere kæresten med sin tvivl? Læs sex- og samlivsekspert Helle Hartz’ bedste bud her.

Jeg ved ikke, om barnet er mit

Jeg har et spørgsmål, som er virkelig svært for mig. Min kæreste og jeg venter vores første barn, og vi er begge meget spændte og glade. Vi har haft et lidt turbulent forhold, og for nogle måneder siden holdt vi en pause for at finde ud af, om det virkelig skulle være os eller ej. Det nåede vi frem til, at det skulle, og er nu gået all in og nu altså også blevet gravide. Men der er en lille tvivl, der gnaver i mig. Jeg ved ikke helt præcist, hvornår min kæreste blev gravid, og tænker, at det kan være sket, mens vi holdt pause (vi var begge sammen med andre i den periode). Jeg har ikke villet spørge hende, for det virker så anklagende, men jeg kan simpelthen ikke slippe tanken, om hvad nu hvis barnet ikke er mit? Jeg ville tage mig af det, som var det mit eget, hvis det nu var sådan, men jeg har brug for visheden. Er der nogen måde, jeg kan finde ud af det på?

Hilsen farmand

Se også: Få gang i sexlivet med dette sexspil

Kære farmand

Sikke et dilemma, du er havnet i her. Jeg kan sagtens forstå, at du tænker på det, og jeg synes også det er vigtigt, at du får klarhed over det. Ellers vil det ligge og gnave i dit baghoved resten af dit liv og kan blive et forstyrrende element for dig og dit barn. Som det allerførste synes jeg, du skal starte med at snakke med din kæreste om det. Jeg tror godt, hun vil kunne forstå din bekymring – måske har hun endda selv tænkt det samme, men har ikke villet bringe det på bane, da det jo også er en lidt penibel situation for hende. Fortæl hende dine bekymringer og dine følelser omkring det, uden at pege fingre ad hende, og hvis det viser sig, at hun enten også er i tvivl eller godt kan forstå din uro, så forelæg hende muligheden for at få lavet en test. Det kan også godt være, at hun er 100 % sikker i sin sag og ved, at barnet er dit. Det plejer at være sådan, at når man er hos lægen første gang for at få bekræftet sin graviditet, kan lægen nogenlunde regne ud, hvornår undfangelsen fandt sted, og ellers er det også noget, man kan datere nogenlunde præcist ved den første scanning. Hvis du/I stadig er i tvivl, er der to muligheder: Du kan enten få foretaget en fostertest, som ikke er farligt for fosteret og kan gøres efter den ottende graviditetsuge, eller du kan vente, til barnet er født, og få foretaget en dna-test. Spørgsmålet er, om du har tålmodighed til at vente, eller om det ikke betyder så meget som bare det at få vished. Der ligger jo også et moralsk dilemma: Hvis det nu ikke er dig, der er faren, hvem er det så? Og skal I i så fald inddrage ham? Det allervigtigste er, at din kæreste og du får snakket igennem, hvordan I har det med det her, og hvordan I vil tackle det, alt efter udfaldet, så I er forberedt på enhver situation. Jeg ønsker jer alt det bedste.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vores venindes mand flirter

Sponsoreret indhold