Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil have en kæreste

22. august 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia/All Over Press.
En 61-årig kvinde ønsker at finde kærligheden men frygter, det er for sent. Læs sex- og samlivsekspert Helle Hartz’ bedste råd til den søgende læser her.
Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil have en kæreste

Jeg vil have en kæreste

Jeg er en kvinde på 61 år, der behøver et råd. Jeg har altid boet hjemme hos mine forældre og har trivedes godt med det. De døde for nogle år siden, og jeg har siden boet alene. Jeg har indrettet mit liv efter det og aldrig følt mig ensom. Jeg er glad for at gå ture i naturen, lave håndarbejde, og jeg har en lille håndfuld venner, som jeg ser fra tid til anden. Mange vil nok synes, at det er et lidt mærkeligt liv, jeg lever, men jeg savner ikke noget. Men nogle gange har jeg da tænkt over, hvordan det ville være at have en kæreste. Jeg læste for nyligt om et par, der mødte hinanden, da de var ret gamle, og de blev gift som 80-årige. Der var der alligevel noget, der ”klikkede” inden i mig, og jeg tænkte, at det måske ikke er for sent for mig at finde kærligheden. Men jeg vil jo ikke opfattes som en gammel tosse, der løber efter mænd, hvis du forstår. Hvad tænker du om det her?

Else-marie

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære Else-marie

I forhold til den gængse opfattelse af normerne inden for det ”moderne” liv har du levet et anderledes liv end de fleste, men det vigtigste er, at du har været glad og tilfreds med det. Og så kan folk ellers synes, hvad pokker de vil. Også om de nye tanker, du nu gør dig om din fremtid. Du har indtil for nyligt haft selskab af dine forældre, som har dækket dine følelsesmæssige behov, og det er nok en helt naturlig reaktion, at du nu føler dig lidt ensom for første gang i dit liv. Og at du så begynder at tænke på at få en kæreste, er en helt naturlig (og sund) reaktion – uanset hvor gammel du er. Der er intet forkert i at ville finde kærligheden, og jeg tror heller ikke, det nødvendigvis er for sent. Som du selv skriver, har du set, at det er lykkedes for andre, selv om de var godt oppe i årene, så hvorfor skulle det ikke også kunne ske for dig?

Mit råd til dig er, at du skal se at komme lidt mere ud blandt andre mennesker. Ellers møder du jo aldrig nogen. Er der ikke nogen lokale arrangementer, du kan gå til? Dans, banko, korsang, foredrag m.m.? I flere byer er der også deciderede aktivitetscentre for seniorer, hvor der sker en masse forskellige ting, som du kunne deltage i. Det er en supergod måde at møde andre mennesker på i en hyggelig og afslappet atmosfære, og med lidt held, kunne der måske også der være en spændende herre eller to der.

Jeg tror ikke, der er nogen, der vil tænke, at du pludselig er blevet ”mandegal”, bare fordi du gerne vil finde kærligheden i en sen alder. Det er et ønske, mange mennesker har - også i din alder, så jeg vil bare sige ”sæt i gang”, og jeg ønsker dig al muligt held og lykke med at finde kærligheden.

De bedste hilsener

Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg savner hans nærhed

Sponsoreret indhold