Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil have en kæreste

22. februar 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Thomas på 34 har nydt det frie singleliv, men nu er han klar til at få en kæreste. Han synes bare ikke, der er nogen, der lever op til hans standard. Er han for kræsen?

Jeg er en mand på 34 år, og jeg har nydt singlelivet på fuld skrue de sidste 9-10 år. Jeg har været i fire faste forhold, men ikke noget rigtigt seriøst.

Men i løbet af det sidste år er jeg begyndt at savne en fast kæreste. Mange af mine venner får kærester og børn for øjeblikket, og de har stort set alle skiftet ungkarlelivet ud med familieliv, sutteflasker og hagesmækker. Jeg kan mærke at jeg savner en at være sammen med, og at engangsknaldene ikke længere er så spændende. Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal finde mig en kæreste. Jeg har prøvet speed-dating og har en profil på et par net dating sider, men de piger jeg møder derinde, lever aldrig op til min standard. Er jeg for forkælet, eller hvad?
Hilsen Thomas

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Thomas

Ja, datingmiljøet kan være svært at danse med, og der kan være langt mellem snapsene, som du også selv skriver. Det er svært for mig at vurdere, om det er fordi du er kræsen, for jeg ved jo ikke hvilke kriterier du opstiller for en fremtidig kæreste. Men min erfaring siger mig, at mange har en tendens til at stille meget høje krav til en kommende partner, og det kan spænde ben for muligheden for at forelske sig.

Jeg synes du skulle kigge alle dine krav efter i sømmene, og for hver af dem vurdere, om det nu også er rimeligt eller ej, eller om der er nogle ting, du kan gå på kompromis med. Det kan f.eks. være den geografiske afstand, uddannelse eller fritidsinteresser. Du kunne også få en af dine venner til at kigge din profiltekst på datingsiderne igennem og få gode råd til, om du kunne skrive nogle af tingene på en anden måde, og måske derigennem tiltrække andre typer, end du hidtil har gjort. I kunne også læse nogle af de kvindelige profiler sammen, så du kunne høre hans mening om nogle af dem I falder over. Lur mig, om han ikke ser nogle andre ting i profilerne, end du gør og det kan måske inspirere dig til at tænke lidt ud af boksen.

Jeg synes ikke, man skal lade sig nøjes med, bare fordi man vil have en kæreste, og det tror jeg heller ikke du ville gøre, men derfor kan man jo godt file lidt på forventningerne og på den måde måske blive positivt overrasket og, hvem ved, måske endda forelsket? Held og lykke med at finde kærligeheden.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Her kan du finde en kæreste

Sponsoreret indhold