Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Kan ikke finde G-punktet

22. marts 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Morten og kæresten har lidt problemer med at finde G-punktet, men sex- og samlivsekspert Helle Hartz viser dem her på rette vej.
Morten og kæresten har svært ved at finde G-punktet

Kan ikke finde G-punktet

Det er måske et lidt teknisk spørgsmål, men der er så meget snak om det dér G-punkt, og min kæreste og jeg vil gerne finde det på hende, da vi har hørt, at det skulle være ekstra godt at blive rørt dér. Vi har prøvet at finde det, men jeg synes ikke rigtig, jeg kan mærke noget oppe i hende – og det synes hun heller ikke. Findes det overhovedet, eller er det bare en myte? Og hvis det gør, kan du så guide os lidt på vej?

Hilsen Morten F.

Se også: Massageapparater kan hjælpe jer på vej - find udvalgte her

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Morten F.

Der er stadig stor uenighed i lægekredse om, hvorvidt G-punktet findes. Det er næsten lidt ligesom, om man tror på spøgelser eller ej. Dem, der ikke har set et, tror ikke på det, og dem, der siger, de har set et, er selvfølgelig overbeviste om deres eksistens. Det er sjældent, at jeg bruger mig selv her i brevkassen, men i det her tilfælde trækker jeg altså ”erfaringskortet” og kan fortælle dig, at G-punktet findes. For jeg har stensikkert fundet mit. Men det var ikke helt nemt, og det skete under kyndig vejledning af en terapeut på et decideret G-punktskursus. Ja, sådan nogle findes nemlig og det kan være meget hjælpsomt for mange kvinder at følge sådan et. Ud over at man lærer at finde og stimulere sit G-punkt, lærer man også en masse andre ting om sin krop, kvindelighed og ikke mindst sit underliv, som er virkelig værdifuldt i forhold til både, hvordan man opfatter sig selv som kvinde og sin seksualitet. Og det er virkelig guld værd. Så hvis din kæreste har mod på det, vil jeg virkelig opfordre hende til at følge sådan et kursus. Hvis hun ikke har lyst til det, så kommer her et par ”hands on”-råd til at finde det magiske punkt: På de fleste kvinder sidder punktet ca. 2-4 cm. oppe i skeden op mod klitoris. Det føles lidt ligesom der er et stykke ekstra væv, på størrelse med en valnød, og overfladen føles lidt ligesådan. Det svulmer som regel en smule op, når kvinden er ophidset, og så er det også nemmere at finde. Når det stimuleres, kan nogle kvinder føle en smule tissetrang, men uden at de hverken skal det eller gør det. Ved stimulering går den fornemmelse ofte over igen, og i stedet oplever mange, at de bliver ekstra sensitive, når de bliver berørt på punktet, hvilket igen kan resultere i nogle ekstra kraftige og dybe klimakser. På nettet findes der faktisk også nogle ganske lødige undervisningsvideoer, hvor I kan se, hvordan man gør. Jeg håber, det lykkes jer at finde det magiske lille punkt, som gerne skulle bringe ekstra nydelse til jer begge. Held og lykke.

De bedste hilsener Helle

Læs også: G-punktet kan hjælpe dig til at få en orgasme - få flere tips her

Sponsoreret indhold