Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min datter prostituerer sig

3. april 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
Min datter prostituerer sig, og jeg er bekymret, skriver en læser. Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert giver den bekymret mor gode råd.
Min datter prostituerer sig

Min datter prostituerer sig

Hej brevkasse. Jeg ved ikke, om jeg kan stille mit spørgsmål her, men jeg ved ikke, hvor jeg ellers skal henvende mig. Jeg er bekymret for min datter på 22 år og hendes holdning til sex. Jeg er bange for, at hun ofte har sex, hun ikke bryder sig om, har mange skiftende sexpartnere og ingen nydelse finder i sex og endda tager penge for det nogle gange. Jeg er bange for, hvad der kan ske med hende, hvis hun fortsætter på denne her måde. Og jeg tænker også, at det nok har noget at gøre med, at hun blev udsat for seksuelt overgreb, da hun var 12 år gammel.

Havde fået hjælp

Dengang fik hun hjælp og jeg har længe troet, at det blev der ryddet op i. Men for nogle år siden begyndte hun at skade sig selv ved at skære i sig selv og måtte flere gange på sygehuset. Det kom hun også i behandling for, og det er hun heldigvis stoppet med nu. Nu er hun jo voksen og bor i sin egen lejlighed og har et fast arbejde, så på overfladen ser det hele jo meget fint ud. Men når hun fortæller mig disse ting, bliver jeg virkelig urolig. Hun siger, at hun ikke vil have noget med psykologer eller lign. at gøre, men jeg tror, det ville være en hjælp for hende. Hvad tænker du om det her?

Kh. den bekymrede mor

Læs mere fra Sex- og samlivsbrevkassen her

Kære den bekymrede mor

Det lyder til, at din datter bærer på en tung bagage siden teenageårene og derfor har udviklet en destruktiv adfærd, og jeg vil klart anbefale, at hun får professionel hjælp. Selvskadning og en usund og distancerende holdning til sex og sin egen krop er et klart udtryk for, at der er noget galt og det er smerte og uforløste traumer, der ligger og roder i systemet. Din teori om, at det skyldes hendes oplevelser med overgreb som ung, tror jeg er helt rigtige. Overgreb sætter ofte dybe spor i personen og efterlader et følelsesmæssigt tomrum hos dem. At hun fortæller dig om alt dette er en tillidserklæring, som du skal være glad for, hun viser over for dig. Jeg tænker også, at det kan betyde, at hun er villig til at ændre situationen, selv om hun måske giver udtryk for noget andet.

Lyt til hende

Det lyder som om, du tackler det helt rigtigt ved at lytte til hende og prøve at være forstående og fordomsfri, og jeg vil foreslå dig, at du fortsætter med det og samtidig presser lidt på i forhold til at få hende til at søge professionel hjælp. Jo før hun kan få arbejdet med sine fortidstraumer, desto bedre. Der er hjælp at hente forskellige steder. Og hvis hun stadig er afvisende over for at gå til psykolog, kan hun starte med noget telefonisk rådgivning, f.eks. hos Kompetencecenter Prostitution på deres hotline på tlf. 72 40 63 00 eller ringe til Sexlinien på 70 20 22 66. Jeg ønsker jer begge held og lykke.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold