Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min eks spøger

13. september 2019 af Helle Hartz, foto: Panthermedia
Hvad gør man, når ens familie bliver ved med at se ekskæresten, som man egentlig bare gerne vil glemme?

For nogle måneder siden slog jeg op med min kæreste, som jeg på det tidspunkt havde været sammen med i fem år. Jeg har ikke mødt nogen anden, men mine følelser for hende var bare fordampet. Hun blev ked af det, og det blev min familie og venner også, da de alle var glade for hende.

Nu er det bare sådan, at hun stadig ses med min familie og venner, og det synes jeg er lidt svært. Hun er nogle gange hjemme hos mine forældre eller mine venner, når jeg kommer på besøg, eller er med til forskellige fester, og det synes jeg er lidt svært. Jeg har jo slået op med hende, fordi jeg ikke ville have mere med hende at gøre, og alligevel ser jeg hende hele tiden. Selv om det var mig, der sluttede vores forhold, var det ikke en let beslutning, og jeg synes, det er svært at komme videre, når jeg hele tiden støder på hende.

Hvordan skal jeg håndtere det her?

Hilsen Martin

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han overnatter hos sin eks

Kære Martin

Jeg kan godt forstå, du synes, det er irriterende, at du bliver ved med at se din ekskæreste, selv om du ikke har lyst. I har alligevel været sammen i en del år, og så knytter man jo tit bånd til hinandens familier og venner, og det kan være svært også at skulle kappe dem, når man går fra hinanden. Det har dog i mange tilfælde en tendens til at ebbe ud med tiden, og det er det, du kan håbe vil ske her. Du kan prøve at snakke med din familie og venner om det og på en pæn måde bede dem om kun at ses med hende, når du ikke er der. På den måde kan du undgå at møde hende (nær så meget) og dermed også komme videre.

Alt efter hvor godt et forhold du har til hende nu, kan du jo også snakke med hende selv og fortælle hende, at du synes, det er svært, at I stadig ses, nu I ikke er kærester mere, og høfligt bede hende om at tage lidt mere hensyn til det, men det kan jo godt være, hun bliver sur over det og føler sig endnu mere afvist, så det afhænger af, hvad din fornemmelse for den situation er.

Jeg håber, det løser sig for dig.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Han snakker om sin eks

Sponsoreret indhold