Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min far fortæller om sit sexliv

2. november 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
En læser har skrevet til Sex- og samlivsbrevkassen, fordi hendes far pludselig er begyndt at søge seksuel inspiration på nettet og inddrage hende i det. Det gør han blandt andet ved at nævne ting om sit eget sexliv. Læseren spørger nu Helle Hartz, hvad hun skal gøre for at få ham til at stoppe.
Sex- og samlivsbrevkassen: Far finder seksuel inspiration på nettet

Min far fortæller om sit sexliv

Kære Helle

Min far er netop gået på pension som 67-årig, og i den forbindelse er han pludselig blevet meget glad for sin computer og går meget på nettet. Det er som om en helt ny verden har åbnet sig for ham. Han trawler nettet igennem inden for alle mulige områder – desværre også inden for det seksuelle område, hvor han åbenbart læser og ser en masse forskellige mere eller mindre avancerede ting. Jeg skriver desværre, fordi han er meget åbenhjertig om det, han nu læser og ser og siger ting som ”Ja, sådan noget vil din mor jo ikke mere” eller ”Det har din mor aldrig villet prøve”. Jeg bliver altid lidt paf, når han kommer med sådan nogle udtalelser og prøver at svare lidt undvigende med at han heller ikke skal tro på alt, hvad han ser og læser. Jeg er selv en voksen kvinde og jeg anser mig selv for at være forholdsvis åben, men jeg synes nu alligevel det er lidt mærkeligt at have sådan nogle samtaler med min far. Jeg troede, det var børn og unge mennesker, man skulle være urolig for, når det handler om internettet og den massive sexstrøm, der er der – ikke mine egne forældre. Er det mig, der er snerpet?

Hilsen datteren

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er fremmede overfor hinanden, efter børnene er flyttet hjemmefra

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære datteren

Ja, det er helt ”Fagre nye verden”, når ens forældre pludselig får øjnene op for f.eks. de digitale medier og de ting, det kan føre med sig. Det er selvfølgelig dejligt, at din far har fundet sig en ny interesse og finder inspiration på nettet, men på den anden side kan jeg godt forstå, at du synes det er noget akavet, at han deler specielt de seksuelle ting med dig. Det er meget forskelligt fra familie til familie, hvor meget eller hvor lidt man snakker om sex, men hvis det ikke er noget I tidligere har gjort, kan det virke ret stødende og intimiderende for den, der bliver draget ind i de ufrivillige samtaler. Samtidig er det jo heller ikke specielt positivt det din far siger om din mor, og det stiller dig også i en penibel situation over for hende. Det kan han faktisk ikke være bekendt – hverken over for dig eller din mor. I modsætning til børn og unge, der skal lære at gebærde sig på det store vidtfavnende internet, er din far en voksen mand, som man må formode selv kan tage stilling til og sortere i de informationer han finder. Det er ikke noget han skal inddrage dig i. Og det synes jeg du skal gøre ham helt klart med det samme. Hvis han sidder med en følelse af frustration eller skuffelse over sit sexliv – eller manglen på samme – skulle han tage at snakke med sin kone om det i stedet. Og det synes jeg også du skal sige til ham. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, hvor din mor er i alt det her? Ved hun, at han bruger så meget tid på nettet, og er hun ok med det? Hvis ikke han stopper med at snakke med dig om det, efter du har sat foden ned, så synes jeg du må taget det op med din mor, og gøre hende opmærksom på problemet, så hun måske kan hjælpe med at stoppe det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Svigerfar opfører sig dårligt

Sponsoreret indhold