Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min fortid skræmmer ham

14. december 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
En læser føler, at kæresten finder hende en smule ”overvældende”, og at deres forskelligheder måske kan blive et problem. Læs her, om sex- og samlivsekspert Helle Hartz deler denne mening.

Min fortid skræmmer ham

Jeg har for nylig mødt en mand der har levet et meget anderledes liv end mig. Jeg er en typisk storbypige, der har levet et hurtigt, spændende og måske lidt vildt liv, mens han var/er den mere stille type, der bor i forstæderne og har et langvarigt forhold bag sig. Vi er blevet forelskede, og vi vil rigtig gerne hinanden, selv om vi er så forskellige. Rent seksuelt er det også mig, der er den mest styrende i sengen. Han tager ikke så tit initiativ, men når vi er i gang, er han meget nærværende og fræk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det virker lidt, som om han er lidt skræmt af min fortid og har flere gange sagt, at vi kommer fra to helt forskellige planeter. Det synes jeg ikke gør noget – nærmest tværtimod – da jeg oplever, at vi kan supplere hinanden på mange måder, og jeg er også villig til at lægge en stor del af min mere ”vilde” side bag mig for at slå mig ned med ham og skabe en ny tilværelse med ham.

Vi er begge i midten af 30’erne, så selvfølgelig er der også overvejelser om børn inde over. Det er dog ikke noget, vi har snakket så meget om. Men som sagt, så kan jeg godt være i tvivl om, om jeg er lidt for ”overvældende” for ham, og om han vil det her lige så meget som mig. Hvad tænker du om det?

Hilsen den nyforelskede

Se også: Massageapparater kan hjælpe jer på vej - find udvalgte her

Kære den nyforelskede

I starten af et forhold, når forelskelsen buldrer derudaf, har man en tendens til at være mere overbærende over for den anden part og dennes eventuelle ”skæve” sider, for så sidenhen at se dem som et egentligt problem. Så egentlig er det et meget godt tegn, at din nye kæreste allerede nu reflekterer over, at I er meget forskellige. Jeg tænker, at det også kan være tegn på, at han faktisk rigtig gerne vil dig, for ellers ville han nok slet ikke tage det med i sine overvejelser, om hvorvidt I skal være sammen fremover. Med den alder I har, er det jo ikke usædvanligt, at man har lidt i bagagen, hvilket jo bare er med til at gøre jer hver især specielle.

Jeg vil foreslå dig, at næste gang din kæreste nævner jeres forskellighed, så fortæl ham, at du ser det som noget positivt. Og at du er inspireret af hans mere rolige livsstil og derfor har lagt en stor del af din fortid bag dig. Og at det lige præcis er det, det er: fortid.

En af mine kæpheste er jo, om det fungerer seksuelt i et forhold, altså om man har nogenlunde den samme lyst og de samme præferencer. Som du beskriver det, så lyder I nogenlunde samstemte, selv om det mest er dig, der tager initiativ. Du kan jo prøve at ”skubbe” ham lidt, enten ved at lade være med at lægge op til sex i en periode for at se, om han så tager teten, eller også kan du selv sætte noget i gang, dog uden at tage styringen fuldstændigt, og overlade det til ham at føre den helt til dørs. På den måde oplever han også, at det er der ikke noget farligt i, og at du gerne overlader roret til ham. Det lyder, som om I begge to gerne vil hinanden trods forskelle, og jeg tror godt, I kan justere de sidste ting på plads med tiden. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Træt af hans fortid

Sponsoreret indhold