Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min kone har ikke lyst

23. februar 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia.
Hvad skal man gøre, hvis ens kone ikke har lyst? Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert, Helle Hartz, får hver uge spørgsmål om alt inden for kærlighed, parforhold og erotik.
Min kone har ikke lyst

Min kone har ikke lyst

Jeg har været gift med min dejlige hustru i snart 16 år. Vi har tre børn, og jeg satser på, at vi skal blive gamle sammen. Men jeg mærker en større og større seksuel frustration, fordi vores sexliv er, ja, pænt sagt, kedeligt. Jeg har stort set ikke set hende nøgen i 10 år. Sex foregår bogstaveligt talt under dynen med lyset slukket og uden nogen større lidenskab. Jeg vil gerne lege og eksperimentere og føler, at livet glider forbi, uden at vi afprøver nogle af alle de skønne oplevelser, som vi kunne have sammen.

Ingen kommunikation

Min kone nægter at tale om det, og det gør mig ked af det og trist, at hun ikke vil tage det alvorligt. Når jeg bringer emnet på bane, siger hun, at den tid er forbi, og at livet er andet end sex. Jeg kan mærke, at min frustration er ved at tage magten fra mig. Jeg overvejer seriøst at gå på bordel eller finde en elskerinde. Det eneste, der afholder mig, er tanken om at mine kone vil gå fra mig, og jeg så vil miste den daglige kontakt til mine børn. Vi er begge først i 40’erne, og jeg synes, det er for tidligt, at sexlivet skal dø ud. Hjælp mig.

Kh. den frustrerede ægtemand

Læs også: Min veninde er utro

Kære den frustrerede ægtemand

Ja, du har bestemt ret i, at det er alt for tidligt at give afkald på sexlivet. I har begge mange skønne år forude. Du skriver ikke, hvor gamle jeres børn er, men hvis de stadig er små, kan det være moderskabet, der har taget sexlysten fra din kone. Hvis hun har fuldtidsarbejde oveni, kan det også være med til at dræne hende for overskud. Det kan også være, at hun ikke synes, hendes krop er attraktiv længere, efter tre fødsler, siden hun ikke vil lade dig se hende nøgen.

Der kan være mange årsager til hendes manglende sexlyst. Mange kvinder oplever en opblomstring, når småbørnsperioden er overstået, men det er ikke altid, den kommer af sig selv, og så kan man hjælpe den lidt på vej. Du mærker et stærkere og stærkere behov for at udvikle dig seksuelt og afprøve nogle af alle de muligheder, som livet byder på. Jeg tror ikke, at du i længden kan undertrykke disse behov. Og det er jo virkelig dejligt, at du helst vil dele disse oplevelser med din kone, som du ønsker at blive gammel sammen med. Men det kræver selvfølgelig, at hun også er motiveret og har lyst til at samarbejde. At din kone umiddelbart afslår alle dine forslag, kan evt. skyldes måden, du præsenterer det på, en ubevidst angst for at tale om problemerne eller noget helt tredje.

Massageapperater kan hjælpe jer på vej - find udvalgte her

Få hjælp udefra

Har du tænkt på den mulighed at få hjælp af en tredje part til jeres dilemma? Her tænker jeg på, at en sexolog vil kunne hjælpe jer til at få talt om problemerne på en mere konstruktiv måde, end man ofte selv er i stand til. Tit er det selve kommunikationen, gamle følelsesmæssige konflikter og misforståelser, der gør, at man taler forbi hinanden og har svært ved at finde kompromisser. Jeg vil i hvert fald fraråde dig at gå bag om ryggen på din kone og vælge utroskab som løsning.

Om ikke andet, er det mest fair for alle parter, at du forinden fortæller hende, at dit behov for et mere levende sexliv er så stort, at du overvejer den mulighed. Ærlighed er ofte den bedste øjenåbner. Giv hende muligheden for at tage stilling til jeres sexliv (igen), inden du kaster dig ud i noget, som kan have alvorlige konsekvenser for hele familien. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs mere: Elsk, når I har tid og lyst

Sponsoreret indhold