Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min mand har forladt mig

9. november 2018 af: Helle Hartz
Foto: Panthermedia All Over Press.
Efter næsten 35 år og to børn har min mand forladt mig. Helle Hartz har modtaget et brev fra en meget ulykkelig kvinde.
En kvinde sidder med ansigtet i hænderne

Min mand har forladt mig

Efter næsten 35 år og to børn har min mand forladt mig. Vi var meget unge, da vi mødtes, og blev meget forelskede og har været sammen lige siden. Selvfølgelig har der været op- og nedture, men vi har altid klaret skærene og følt, at vi kunne overkomme alt sammen. Vores børn er flyttet hjemmefra, og jeg så frem til en ny epoke med ham, hvor vi skulle gøre en masse ting sammen, som f.eks. at rejse og have mere tid til hinanden generelt. Men så kom han for noget tid siden og proklamerede, at han havde mødt en anden kvinde, og han ville skilles. Helt ud af det blå.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi fik aldrig snakket det igennem – han pakkede bare sine ting i løbet af et par dage og flyttede hjem til hende. Og jeg sidder tilbage, helt paf og bare græder og græder og føler mig så ensom og forladt. De eneste mennesker, jeg ser lige i øjeblikket, er mine børn, der er søde til at komme og besøge mig og trøste mig, men jeg er fuldstændig knust og har bare lyst til at dø. Hvordan kommer jeg videre?

Merete, 54 år

Sex og samlivsbrevkassen: Min mand taler ikke med mig

Kære Merete, 54 år

Jeg føler med dig og din sorg og smerte over at være blevet forladt. Ikke mindst den måde, det er foregået på. Jeg kan godt forstå, du er i chok og dybt såret. I den første tid efter sådan et brud er det eneste, du kan og skal fokusere på, at holde ud og vide, at det med tiden bliver lidt lettere, når det første chok har lagt sig, og der kommer lidt huller i skyerne. Det er ikke unormalt, at man har lyst til at opgive det hele, når sådan noget rammer en, men tro mig; den følelse vil gå over på et tidspunkt, og du vil begynde at have lyst til at være en del af livet igen.

Det er en sorgproces, du skal igennem nu, og det kan godt tage sin tid. Du kan overveje, om du måske skulle tage et par timer hos en psykolog eller coach, hvor du ville kunne sætte ord på alle dine mørke følelser og din sorg, så du også får snakket med nogle andre end dine børn om det, og på den måde får bearbejdet oplevelsen.

I den kommende periode vil jeg opfordre dig til at gøre nogle gode ting for dig selv. Få en skønhedsbehandling, gå i spa, få massage, se en god film, gå lange ture, hvor du får blæst hovedet igennem osv. Det kan være med til at give dig lidt mere overskud lige så langsomt. Du skal nok komme igennem det her, selv om det virker fuldstændig umuligt lige nu. Du må bare give det tid og holde ud. Du skal nok få livslysten og glæden tilbage, og en dag vil du vågne op og føle, at du er blevet lettere i sindet og der er en ny og spændende fremtid foran dig.

De varmeste hilsener fra Helle

Sponsoreret indhold