Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Min svoger er måske utro

4. oktober 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
En læser har et svært dilemma til Helle Hartz. Hun har set sin svoger gå hånd i hånd med en anden kvinde. Læseren har konfronteret sin svoger, hvor han siger, at det blot er en kollega, men hun skal alligevel helst ikke fortælle sin søster om hændelsen. Læseren synes, at det virker lorent, men hvad er det rigtige at gøre i denne situation? Læs rådet fra Helle Hartz her.
Sex- og samlivsbrevkassen: Min svoger er måske utro

Min svoger er måske utro

Kære Helle

For nogle uger siden så jeg noget, jeg ville ønske, jeg ikke havde set. Min svoger kom gående ned ad gaden med en anden kvinde i hånden. Jeg gemte mig, for at han ikke skulle opdage mig, og fordi jeg blev så chokeret over det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter nogle dage tog jeg mod til mig og ringede til min svoger og spurgte til det. Han grinede bare og sagde, at det var en kollega, han havde været ude at spise frokost med. Men samtidig sagde han, at jeg jo ikke behøvede at sige noget om det til min søster. Og se, så er det, jeg synes, det virker lidt lorent det her.

For hvis der ikke var noget i det (selv om jeg synes, det er mærkeligt at holde sin arbejdskollega i hånden), så behøvede han/jeg vel heller ikke holde det hemmeligt over for min søster? Endnu sværere er det, at min søster er gravid og sygemeldt på grund af forhøjet blodtryk, og jeg vil jo nødig bekymre hende unødigt. Men heller ikke føle, at jeg forråder hende ved ikke at sige noget. Jeg synes, det er noget af et dilemma, jeg er havnet i her.

Mvh. LL

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han er utro igen og igen

Kære LL

Det er virkelig noget af en kattepine, du er havnet i her. Skal du være ærlig og dermed risikere at gøre din søster meget urolig? Og måske er det bare dig, der ser spøgelser? Jeg kan nu godt forstå, at du sætter spørgsmålstegn ved det, da din svoger på den ene side siger, at der ikke er noget imellem ham og hans kollega, men på den anden side ikke vil fortælle sin kone om det. Det virker lidt uldent.

Jeg er selv af den overbevisning, at jeg synes, man kommer længst med ærlighed – også selv om den kan være nok så ubehagelig. Jeg tænker, at før du fortæller din søster om det, skulle du måske snakke med din svoger igen. Uden at virke anklagende, men spørge lidt ind til det du så og også få ham til at forklare, hvorfor han helst ser, at du ikke siger det til din søster.

Hvis hans forklaring beroliger dig, er problemet ude af verden. Man skal også passe på med at skyde gråspurve med kanoner: Det kan jo være, at din søster og hendes mand har så tæt og god en relation, og de har afstemt, hvad man må og ikke må i deres ægteskab. Så for eksempel det at holde en ven i hånden er helt o.k. Men det ved du ikke noget om, og hvis du efter snakken med din svoger stadig ikke føler dig overbevist, er der to muligheder: Du kan appellere til, at han selv fortæller din søster om hændelsen, og så må de tage den derfra. Hvis ikke han vil det, kan du sige til ham, at du har tænkt dig at snakke med din søster om det. Og hvis du gør det, så gør det så pænt og hensynsfuldt som muligt, og ja – så må de tage den derfra. Jeg håber, at I får løst dette her, og at der forhåbentlig slet ikke er noget at bekymre sig om. Du er velkommen til at skrive tilbage og fortælle, hvordan det hele endte.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Mimis brevkasse: Han har snydt mig

Sponsoreret indhold