Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Mine strækmærker hæmmer mig

17. august 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia/All Over Press.
En læser er flov over sine strækmærker og vil helst skjule dem under sex, hvorfor hun oplever ikke at kunne give sig fuldstændig hen til sin partner. Læs ekspertens råd til den fortvivlede – men sexlystne – læser her.
Sex- og samlivsbrevkassen: Mine strækmærker hæmmer mig
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mine strækmærker hæmmer mig

Jeg er en kvinde på 24 år, der for nyligt har fået en kæreste. Vi har det supergodt sammen, men når det kommer til det seksuelle, føler jeg mig meget hæmmet. Jeg har i flere år været meget overvægtig. Jeg er 1,80 m høj og vejede 120 kg, da jeg var tykkest. Nu har jeg tabt mig 30 kg, og jeg er simpelthen så glad for resultatet. Jeg har en helt anden livsglæde, men jeg har strækmærker overalt. Bryster, inderlår, knæhaser, på mine ”håndtag” og på maven. Det er dem på maven, jeg er allermest ked af. Tænker på det dagligt og specielt op til en fræk weekend med min kæreste.

Min kæreste forguder mig og kan slet ikke holde fingrene fra mig, og jeg er så ked af, at jeg ikke 100 procent kan give mig hen til ham – for tro mig, jeg har virkelig lyst. Jeg kommer konstant med dårlige undskyldninger for, hvorfor vi ikke kan have sex midt i stuen i fuldt dagslys etc., selv om det er det, jeg har allermest lyst til. Jeg har en rigtig stor appetit, når det kommer til sex, så de forbandede strækmærker gør mig så ked af det. Jeg prøver så vidt muligt at have sex med ham, når det er mørkt, i håbet om, at han så ikke kan se dem. Men jeg vil allerhelst bare kunne give mig hen til ham, uanset om det er mørkt eller lyst.

Få fat i den perfekte vibrator her

Kan jeg på en eller anden måde komme af med strækmærkerne, eller kan de gøres mindre synlige? Min kæreste så jeg første gang for et år siden, hvor jeg vejede de her 120 kg. Så han ved godt, at jeg har været stor, men om han ved at strækmærker ikke bare forsvinder ligesom de overflødige kilo, det ved jeg ikke. Har læst et råd om at tage en chemise på, men bare tanken om, at han vil tage den af mig, gør mig ked af det. Og det vil han med garanti.

Jeg ved, det bedste er at bare stå ved det, men jeg synes simpelthen, det er så pinligt, at jeg har ladet mig selv og min krop ”stå til” og egentlig har været ligeglad og tydeligvis ingen selvkontrol haft. Mht. mine andre skavanker så føler jeg mig heldig. Jeg kan leve med, at mine bryster hænger en smule, og min kæreste elsker dem. Han betegner sig selv som en rigtig mand, der vil ha’ en kvinde med former og ikke de papirstynde typer. Jeg er ret sikker på, at var strækmærkerne kommet af en graviditet, så ville jeg have et bedre forhold til dem. Fordi det er naturligt at få strækmærker af denne årsag. Og ikke bare fordi man har ”ladet stå til”.

Kærlig hilsen Quinden

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Samlivet halter efter sygdom

Kære Quinden

Det kan godt være du har strækmærker, men til gengæld har du også noget andet, som mange kvinder (og deres mænd) med glæde vil give deres glatte maveskind i bytte for, nemlig evnen til at nyde sex og give dig hen til din dejlige kæreste. Jeg kan fortælle dig, at rigtig mange mænd savner at mærke deres kvindes lyst og begær. Og ikke én eneste af dem klager over, at hun ikke har en ”perfekt” krop. Og jeg har endnu aldrig mødt en mand, der har klaget over konens/kærestens strækmærker.

Hvorfor blive ved med at straffe dig selv for at have været tyk? For det er jo det, du gør – du straffer både dig selv og din kæreste, når du lader tanken om dine mærker styre jeres sexliv. Du har jo netop ikke ”ladet stå til” – tværtimod har du kæmpet dig frem til flot resultat. Lur mig, om ikke din kæreste for længst har opdaget dine strækmærker uden at tillægge dem anden betydning, end at de er en del af dig og den krop, som han tydeligvis er vild med. Forbehold og mærkelige krumspring gør dig ikke smukkere i hans øjne – tværtimod.

Det er rigtigt, at graviditet og overvægt er hovedårsagen til strækmærker, men også en del normalvægtige pubertetspiger får strækmærker, når deres krop begynder at antage kvindelige former. Nogle kvinder kan vokse sig kæmpestore i graviditeten uden at få mærker, mens andre får det overalt, så snart maven begynder at bule. Man kan være mere eller mindre disponeret for at få strækmærker, men tendensen falder med alderen.

Jeg har hørt om mange cremer og kosmetiske behandlinger, som lover mirakler, men ikke om nogen, der giver gode resultater. Til gengæld tror jeg, tiden vil arbejde ganske gratis for dig. Om nogle år vil dine mærker kun kunne anes som fine hvide striber i din hud, og til den tid har du forhåbentlig lært at leve i fred og fordragelighed med din naturlige ”kropsudsmykning”. Se så at få smidt de negative tanker om dine strækmærker overbord én gang for alle, nyd dit liv, din skønne kæreste og jeres fantastiske sexliv i både lys og mørke.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Er jeg for gammel til sex?

Sponsoreret indhold