Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Træt af hans fortid

12. oktober 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Det er vigtigt at have åbenhed i sit forhold og at kunne snakke om tingene. Men behøver man at snakke om sine tidligere kærester og sexpartnere? Læs ekspert Helle Hartz’ råd til en kvinde, som ikke vil høre mere.

Træt af hans fortid

Jeg har et spørgsmål, som jeg gerne vil vende med dig. Min kæreste og jeg er begge lige i starten af 40’erne og har været sammen i halvandet år. Vi bor sammen med vores delebørn, og overordnet set er alt godt. Men der er en ting, der irriterer mig, og det er hans ”morsomheder”, han strør om sig, om de kvinder han har været sammen med før mig. Som regel griner jeg med, men indeni er jeg ved at gå i stykker. Vi bor i en lille by, hvor ”alle kender alle”, og jeg gider helt ærligt ikke høre om eller vide, med hvem han har haft sex, før han mødte mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lad mig komme med et par eksempler: Jeg havde købt noget pynt, der skulle hænge over vores seng, og da jeg hængte det op, sagde han: ”Sådan noget havde Helene også hængende over sin seng”. En gang kørte vi forbi den lokale campingplads, og så sagde han: ”Det er nogle fede hytter, de har der – der knaldede jeg engang med Line”. Og jeg kunne blive ved. Vi har ellers en humoristisk tilgang til mange ting og har let ved at snakke sammen, men lige præcis hans tidligere sexeskapader synes jeg ikke, jeg behøver høre så meget om. Specielt ikke, fordi jeg også har fundet ud af, at nogle af dem, han har været sammen med, er en del af min omgangskreds. Er det bare mig, der er sart?

Mvh. ”Strudsen”

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære ”Strudsen”

Jeg synes ikke, det er dig der er sart. Det er meget forskelligt, hvor meget eller hvor lidt man deler sine erfaringer og tidligere oplevelser i et parforhold. Nogle gør det, fordi de føler, de kan lære noget om den anden person, mens andre er helt enige i, at det ikke er noget, man behøver dvæle ved, da det jo er fortid.

Hvis du ikke bryder dig om, at din kæreste hele tiden refererer til sine tidligere erobringer, så skal du simpelthen få det sagt. Fortæl ham, at du synes, det hører fortiden til, og du hellere vil fokusere på fremtiden med ham. Og at du faktisk bliver ked af det og også synes, det er lidt for meget information, da du kender flere af kvinderne, han har rodet rundt med. Hvis det ikke er for grænseoverskridende, kunne du alternativt prøve at give igen med samme mønt ved at begynde at fortælle ham om alle dine tidligere elskere (og ja, her må du godt overdrive lidt), og hvor gode de var i sengen, og så se, hvordan han reagerer på det. Det kan være, det kan få ham til at forstå, hvordan det er at få sådanne nogle historier hældt i hovedet. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han snakker med sin eks

Sponsoreret indhold