Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er fremmede overfor hinanden, efter børnene er flyttet hjemmefra

27. september 2019 af Helle Hartz, foto: Panthermedia
Det kan være svært at finde hinanden igen, når børnene er flyttet hjemmefra, og man pludselig ikke længere er fuldtidsforældre. Manden, der skriver til Helle Hartz, savner nærværet med konen, og håber, at de gamle følelser kan vækkes til live igen.

Jeg er en mand på 47 år, der har været sammen med min kone i næsten 20 år. Vi har voksne børn, der for nylig er flyttet hjemmefra, og nu står vi her, i vores bedste alder, og føler os lidt fremmede over for hinanden. Vi har været optaget af vores børn de sidste mange år, og det er nogle år siden, vi har været sammen seksuelt, fordi det bare gled ud, mens vi var fuldtidsforældre. Der er ikke nogen af os, der tager initiativ til det, men jeg savner det virkelig meget. Jeg kan ikke lure, om min kone har det på samme måde, for det er ikke noget, vi har snakket om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg synes, det er svært at tage op med hende.

Hilsen S.H.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi har næsten ikke sex

Tip: Genfind den erotiske gnist med dette testvindende brætspil for par

Kære S.H.

Din kone og du har opbygget en tryg og stabil tilværelse både for jeres børn og jer selv, og det er der jo ikke noget galt med. Men lidenskaben har lidt skade undervejs, og nu sidder I, som du beskriver, og kigger på hinanden som to fremmede, efter børnene er flyttet hjemmefra. Sådan er der mange, der oplever det.

Hvis man kigger på datingmarkedet, er der rigtig mange singler i jeres aldersgruppe, som har stået i samme situation, og som pludselig har skullet redefinere deres forhold, og hvor de har måttet erkende, at kærligheden var ebbet ud hen over årene. Det er smadder ærgerligt, for man må jo formode, at I fandt sammen af en grund engang – nemlig at I var tiltrukket af hinanden og forelskede og fulde af passion og lidenskab. Og så er spørgsmålet, om de følelser kan vækkes til live igen.

Selv om det er en svær snak at tage, så bliver du nødt til at gøre det, for I kommer ingen vegne, hvis ikke I får sat ord på jeres nye ægteskabelige situation. I stedet for at ”anklage” din kone, så hold den på din egen banehalvdel, og fortæl hende, at du savner hendes intimitet og nærvær, og at du gerne vil arbejde på at finde sammen med hende igen. Og her tror jeg, at I vil kunne få god hjælp af en professionel terapeut eller sexolog. Det kan godt tage lidt tid at genfinde lysten og føles lidt akavet, ja, nærmest som om man lige har mødt hinanden igen, men det kan virkelig godt betale sig at investere i lidt hjælp udefra, så I kan få kontakt med hinanden igen.

Og som du selv skriver: I er i jeres bedste alder – nogle vil ligefrem kalde det jeres anden ungdom – så der er da bestemt noget at se frem til de næste mange år, hvor I kan forbinde på et dybere plan, have skøn og dejlig sex hvor og hvornår det skal være og uden at skulle tænke på, at ungerne hører det.

Jeg håber, det lykkes for jer.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Mimis brevkasse: Svigermor dominerer

Sponsoreret indhold