Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er gledet fra hinanden

19. juli 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
Hvad gør man, hvis man er gledet fra hinanden efter 15 års ægteskab? Ægtemanden er bekymret for sit forhold til sin kone, da forholdet er præget af børn og travlhed. Han føler ikke, at de er så tæt på hinanden, som de var engang. Læs her, hvad Helle Hartz vil råde ægtemanden til.
Mand og kvinder sidder og kysser

Vi er gledet fra hinanden

Min kone og jeg har været sammen i 15 år – vi er begge i midten af 30’erne. Vi har tre børn sammen, der er mellem 1 og 6 år gamle, vi har begge fuldtidsjobs og et dejligt stort hus. Vi har en stor vennekreds og et godt bagland i form af to sæt bedsteforældre, og overordnet set går det godt.

Før vi fik børn, rejste vi meget og lavede alle mulige sociale og kulturelle ting sammen, men efter vi har fået børn, har det selvfølgelig ændret sig, og det var vi også indstillet på. Så selv om vi egentlig trives, så er vores forhold jo præget af børn og en travl hverdag, og jeg føler, at min kone og jeg er gledet lidt væk fra hinanden på det sidste.

Vi snakker ikke så meget sammen, med mindre det er om noget praktisk, og min kone virker træt. Hun klager aldrig, men jeg synes, hun ser slidt ud, og jeg føler ikke, vi er lige så tætte på hinanden som vi har været.

Vi går også regelmæssigt i seng med hinanden, men også her kan hun virke lidt uoplagt, og det gør mig ked af det, at det ikke virker som om, hun virkelig nyder det. Hvad tænker du, jeg kan gøre for at ændre det?

Ægtemanden

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg savner min kone

Kære Ægtemanden

Tak for dit spørgsmål – et spørgsmål som jeg får fra tid til anden, da det er en klassiker, men ikke desto mindre et væsentligt et, som kræver et svar hver gang.

Som du selv skriver, har I det i bund og grund godt, og det er egentlig det vigtigste, og samtidig også det bedste udgangspunkt for at gøre det (endnu) bedre. Det er klart, at med en god håndfuld unger, et stort hus og fuldtidsjob, så er der ikke meget overskud tilbage til de nære og intime stunder, men med lidt god vilje kan man godt presse det ind imellem alle de andre gøremål. Det kræver bare lidt planlægning.

Jeg kalder det at sætte sex i kalenderen. Og det behøver ikke at være decideret sex. Men du kunne prøve at aftale med din kone, at I en gang om måneden, afsatte f.eks. en torsdag aften, efter ungerne var puttet, og opvasken ryddet af vejen, til bare jer to. Det behøver ikke være mange timer, det drejer sig om. Bare en times tid eller to, hvor I sætter/lægger jer sammen på sofaen (eller i sengen), ser hinanden dybt i øjnene og spørger til hinanden. Mens I rører ved hinanden.

I kan holde i hånd, kærtegne hinanden på armene eller i nakken eller lign. Kys også gerne hinanden. Måske udvikler det sig til en decideret ophidselse, og så er det da bare at forfølge den. Måske giver det jer bare en oplevelse af at være kommet lidt tættere på hinanden, men samtidig har I fået lidt ro på oven i hovedet og i kroppen. Det er i hvert fald en god måde at connecte på igen, uden det store pres og uden det kræver alt for meget tid.

Jeg forestiller mig, at det specielt for din kone vil være godt at gøre, så hun efterhånden også kommer så meget ned i sin krop igen, at hun kan blive bedre til at slappe af og bare nyde, når I går i seng med hinanden. For jeg gætter på, at det er dét, der er svært for hende lige nu, når I er intime sammen.

Du skriver, at I også har et godt bagland, og måske skulle I gøre mere brug af det og alliere jer med bedsteforældrene, der kunne passe børnene, så I kunne tage på en weekend sammen – helt væk fra hverdagens pligter og gøremål. Det gør altid godt at komme lidt væk og samtidig tættere på hinanden.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vil gerne snakke sammen

Sponsoreret indhold