Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Vi har næsten ikke sex

5. juli 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
Kvinden har været sammen med sin mand i lidt over 10 år, og de er meget tiltrukket af hinanden. Dog har de næsten aldrig sex - kun et par gange om året. Er der noget galt med ikke at have sex så tit? Læs her, hvad Helle Hartz mener om sagen.
Kvinde og mand ligger på sengen og holder i hånd

Vi har næsten ikke sex

Min mand og jeg har været gift i lidt over 10 år. Vi har et fint ægteskab, og vi er meget tiltrukket af hinanden. Vi kysser tit og er ellers meget fysiske og holder altid i hånd, når vi er ude at gå osv., men vi har ikke sex så tit. Måske nogle gange om året. Det er vi begge helt afklarede med, så umiddelbart er det ikke et problem. Men når jeg læser om det i bladene, så virker det som om, at hvis man kun sjældent har sex, er det forkert, og at der er noget galt i forholdet. Jeg oplever, at vores relation er god, selv om vi ikke har sex så tit. Hvad mener du om det?

Kh. Malene K.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har mistet lysten til min mand

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Malene K.

Der er bestemt ikke noget galt i ikke at have sex så ofte. Og slet ikke, hvis det er noget, begge parter er enige om, og ingen føler sig utilfredsstillet eller underprioriteret. I dit tilfælde beskriver du også, at du og din mand er meget fysiske i hverdagen, og det ser jeg som et sundt tegn på, at I elsker hinanden og holder intimiteten ved lige, ”selv om” det kun er ved kærtegn og lign. I min optik kan det være lige så godt som decideret sex. Det handler jo i bund og grund også bare om lyst, og hvis ingen af jer har det helt store behov for at have sex mere end et par gange om året, er det fuldstændig ligegyldigt, hvad damebladene ellers måtte foreskrive. Så længe I begge er tilfredse med hyppigheden af det og bibeholder intimiteten mellem jer på andre måder, kan jeg ikke se, at det skulle være et problem.

De bedste hilsener Helle.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han falder i søvn bagefter

Sponsoreret indhold