Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Vi vil eksperimentere i sengen

1. februar 2020 Helle Hartz Foto: Shutterstock
Vi vil gerne eksperimentere i sengen, og har overvejet analsex. Men er det ok? Og hvordan gør man? Læs sex- og samlivsekspert Helle Hartz' svar her.

Vi vil eksperimentere
Min mand og jeg har altid haft et dejligt sexliv, og selv om vi har været sammen i mange år (28), er vi stadigvæk gode til at finde på nye ting sammen, for holde gryden i kog. På det sidste har vi snakket om at prøve analsex. Vi har set flere film, hvor det indgår, og det ser ud som om det er noget, de nyder. Jeg kunne godt tænke mig at prøve det, og det kunne min mand faktisk også. Altså både at gøre det på mig, men også, at jeg gør det på ham. Han er altså overhovedet ikke til mænd eller noget, men synes bare, det ser spændende ud. Selv om vi er ret åbne, så er det her alligevel noget, vi synes er lidt grænseoverskridende, og vi tænkte, at hvis der var nogen vi kunne spørge om sådan noget, så var det dig. Håber det er ok, vi skriver.
Mvh H. og P.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære H. og P.
Tak fordi I sendte jeres spørgsmål til mig. I er sikkert ikke de eneste, der går med sådanne tanker, og jeg er glad for, at vi kan være med til at aftabuisere emnet. Lad mig aller først understrege, at analsex intet har at gøre med seksuel orientering. Mange kan opleve stor nydelse og tilfredsstillelse, uanset køn og partner. Så bare fordi din mand tænder på det, er der ingen grund til at tro, at det skulle have noget med homoseksualitet at gøre. Rent fysiologisk er det sådan, at der er hundredvis af følsomme nerveender i anus, og stimulering af dem kan føles rigtig godt. Mange synes det er frækt nok bare at blive stimuleret med en finger eller en tunge, og nogle kan godt tænke sig at føre det videre til decideret penetration med større ”remedier”.

Jeg giver jer her en kort walk through, som jeg håber andre også kan få glæde af. Det bliver lidt teknisk, men ellers bliver det svært at forklare: Når I skal gøre det, er der to faktorer, der er vigtige for en god oplevelse: Tålmodighed og glidecreme. Det er en god idé at starte med en finger eller en lille buttplug, som er smurt godt ind i glidecreme, ligesom åbningen. Penetrér langsomt, så muskulaturen kan nå at følge med og udvide sig i et naturligt tempo. Når I føler jer trygge ved dette, kan I skifte fingeren ud med nogle større sager og gøre det lige så forsigtigt som med fingeren. Når muskulaturen har udvidet sig og vænnet sig til, hvad der foregår, kan I begynde at bevæge det der er inde, frem og tilbage, og mærke efter, om det skal være hurtigt eller langsomt osv. og så er det ellers bare at lade jer rive med af de skønne følelser det kan give. Der er faktisk nærmest et helt univers inden for dette område, hvor folk taler åbent og anerkendende omkring det, og der findes masser af blogindlæg og artikler på nettet, der behandler emnet på en god og saglig måde, og hvor I ville kunne finde mange flere gode tips til en succesfuld oplevelse. Jeg ønsker jer mange gode timer med jeres nye leg.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Pust liv i dit parforhold

Sponsoreret indhold