Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Vil gerne snakke sammen

10. maj 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Hvordan er det nu lige, man får taget hul på snakken om sex med sin partner? Helle Hartz giver her de bedste råd til at fortælle hinanden, hvad man fantaserer om…

Vil gerne snakke sammen

Jeg har været sammen med min skønne mand i syv år, og vi holder meget af hinanden. Vi er begge i slutningen af 30'erne. Men jeg føler ikke rigtig, at vi kan tale helt åbent og ærligt om sex. Og det har vi faktisk aldrig kunnet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg har på fornemmelsen, at han ikke fortæller mig alle sine ønsker, og jeg er heller ikke så god til at melde ud, hvad jeg gerne vil have, eller hvis jeg gerne vil prøve noget nyt, og jeg har da nogle forskellige ting i tankerne, som jeg ligesom ikke rigtig kan få bragt på bane. Det er ikke fordi det er noget vildt, men bare noget, som jeg tænker kunne være med til at variere vores sexliv lidt, og som jeg synes er frækt. Og jeg forestiller mig, at han måske også har nogle idéer, han ikke kan finde ud af at sige.

Hvordan får jeg taget hul på snakken?

Venlig hilsen Josefine

Prøv også: Massageapparater kan hjælpe jer på vej - find udvalgte her

Kære Josefine

Hvis der er noget, vi generelt er dårlige til, så er det at snakke sammen i vores parforhold. Også når det gælder sex, for det kan være en endnu sværere størrelse at italesætte, da det er forbundet med så mange følelser og går tæt på. Og det er en skam, for der er da ikke noget så frustrerende som at gå rundt med en masse uudtalte lyster og fantasier, og så ikke få afløb for dem – på den ene eller anden måde.

Det mest oplagte råd er (selvfølgelig), at du simpelthen bare tager mod til dig og ”åbner ballet”. F.eks. en hyggelig lørdag aften, hvor ungerne er puttet (hvis I har sådan nogle), du hiver en flaske rødvin frem og skaber en god stemning. Start med at fortælle ham, at det ikke er en kritik af jeres sexliv, når du nu tager det her op, men der er nogle nye ting, du godt kunne tænke dig at prøve, og så præsentere dine idéer for ham og samtidig give ham mulighed for at komme med sine indspark. Måske vil snakken gå lidt trægt i starten, men jeg er sikker på, at hvis din mand også har nogle ting, han godt kunne tænke sig, og han oplever, at du er åben og ikke-dømmende (da det jo er dig, der har taget emnet op), vil der nok ikke gå lang tid, før I kan have en rigtig god og respektfuld snak om det. Og hvem ved – måske bliver I så inspirerede og tændte undervejs, at I ender inde i soveværelset i samme moment.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han kan ikke udtrykke sine følelser

Hvis du synes, det er svært at snakke så direkte om det, kan du foreslå, at I laver en ”fantasi-æske”, hvor I hver især kan skrive f.eks. fem ønsker og fantasier ned, som I lægger i æsken. Når I så skal være sammen næste gang, trækker i en tilfældig seddel og snakker om, om det er noget, I har lyst til at gøre, og hvordan I skal gribe det an.

Jeg håber, I får taget hul på snakken, så I kan få et tilfredsstillende og varieret sexliv med plads til at eksperimentere og lege.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Forbudte fantasier

Sponsoreret indhold