Kærlighed

Skal vi flytte sammen?

28. november 2020 Helle Hartz Foto: Shutterstock
Karen har mødt en mand, hun er forelsket i, men han drikker lidt for meget, synes hun. Hun har dårlige erfaringer med det fra tidligere forhold. Nu snakker de om at flytte sammen, men er det mon en god ide?

Jeg er en kvinde på 52 år, der har levet alene de sidste par år, efter flere mislykkede forhold bag mig. Jeg er meget afklaret med det nu og selv om det også har føltes lidt ensomt en gang i mellem, havde jeg affundet mig med min livssituation. Men nu er det sket det, at jeg har mødt en mand på 61 år, som jeg er blevet virkelig forelsket i. Han er nyskilt, men bor alene, da hans ekskone er flyttet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Problemet er, at jeg et par gange har oplevet, at han drikker lidt for meget – i hvert fald i min optik – og det har jeg også sagt til ham. Det er netop en af de ting der var den udløsende faktor for, at mine tidligere parforhold gik i stykker, fordi der var spiritusmisbrug involveret, hvor mine partner blev ubehagelige og aggressive. Og det vil jeg bare ikke mere. Denne mand bliver trods alt ikke væmmelig på nogen måder når han er fuld, men jeg kan jo mærke at han er meget beruset, og det gør mig usikker og bange. Men jeg er samtidig så forelsket i ham og føler mig meget tryg med ham, og nu har vi snakket om, at jeg skal flytte sammen med ham i hans hus. Men skræmt af tidligere forhold og drikkeriet er jeg i tvivl om, om det er det rette at gøre.
Hilsen Karen

Kære Karen
Aller først tillykke med at du har fundet kærligheden igen. Det er klart, når man er lidt oppe i årene, at man har noget bagage med fra tidligere forhold, og det lyder til, at du da også har dit at bære rundt på. Derfor er det nok helt naturligt, at du reagerer som du gør på din nye kærestes drikkevaner, da det tricker noget i dig fra tidligere.

Det er jo svært at sige, om han har et decideret alkoholmisbrug, men du skriver om ikke andet, at han ikke bliver modbydelig over for dig, når han er fuld, som du har oplevet førhen. Jeg synes du skal tage en snak med ham om dine tidligere forhold og dine dårlige erfaringer med alkohol og fortælle ham, at det gør dig utryg, når han drikker. På den måde får en mulighed for at forstå, hvordan du føler og samtidig også forklare, og – forhåbentlig – give dig en forsikring om, at han ikke har et misbrug.

Hvis du føler du overbevist og tryg efter jeres snak, og vænner dig til, at han nyder alkohol fra tid til anden, synes jeg sådan set bare du skal kaste los og give jeres kærlighed en chance og flytte sammen med ham. Hvo intet vover… Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg har fået kolde fødder

Sponsoreret indhold