Kærlighed

Vi har forskellig sexlyst

13. juni 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Hanne har mødt en mand, hun er meget forelsket i, men han har ikke den samme sexlyst som hende. Er det noget, hun kan ændre på?

Jeg er en kvinde på 32 år, der har mødt en jævnaldrende mand. Han er charmerende, sjov og social. Vi har det så godt sammen, når vi ses og jeg er nok gået hen og blevet godt gammeldags forelsket. Jeg fornemmer, at han har det på samme måde. Men der er et lille problem: Jeg er et meget fysisk anlagt menneske, der har stort behov for nærhed, og at kramme og putte. F.eks. at ligge tæt sammen på sofaen om aftenen, eller holde i hånd, når vi er ude at gå tur osv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men ham jeg har mødt, er slet ikke til sådan noget. Jeg griber tit ud efter ham eller lægger op til at nusse og putte, men han virker ikke som om han kan lide det og trækker sig tit væk, når jeg rækker ud efter ham. Vi har været i seng med hinanden et par gange, og det var desværre heller ikke den store succes. Han virkede ikke rigtig tilstede eller synderligt interesseret i, hvad der foregik – hverken med ham selv eller mig. Jeg har svært ved at forestille mig et forhold, hvor det seksuelle ikke fungerer og jeg ikke kan nusse og kramme alt det jeg har lyst til. Tror du, det kan løse sig?
Mvh Hanne D.

Kære Hanne D.
Tillykke med at du har fundet kærligheden, men hvor er det da ærgerligt, at I ikke deler det samme syn på nærhed og sex. Vi mennesker er jo så forskelligt indrettet hvad sådan noget angår, og hvis der er meget stor forskel på vores opfattelser og behov for det, kan det være svært at forene.

Nogle gange kan man prøve at mødes på midten – han kunne prøve at være mere åben over for fysisk nærhed og ”gøre sig lidt umage” i sengen, mens du kunne prøve at skrue lidt ned for behovet for intimiteten og lagengymnastikken – begge selvfølgelig uden ligefrem at føle, at I begår vold mod jer selv og jeres følelser. Den eneste måde I kan gøre det på, er ved at snakke om det. Finde ud af, hvor I hver især måske kan justere lidt op og ned for de forskellige ting, til begges tilfredsstillelse. Men det kan være svært, uanset hvor meget man gerne vil ændre på det, for det nogle ret grundlæggende ting I er oppe imod. Hvis han er åben for forandring, kan I med stor fordel opsøge en parterapeut, der ville kunne hjælpe jer med at forstå og imødekomme hinandens ønsker og behov – specielt også med det seksuelle.

Hvis han ikke er til at hugge og stikke i, må du overveje, om du har lyst til at være i et forhold, hvor du nok altid vil komme til at savne den nærhed, du er så glad for og en generel mangel på seksuel tilfredsstillelse eller om du skal tænke i andre baner. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg er i tvivl om jeg skal vente på ham

Sponsoreret indhold