Kærlighed

Vi har ikke meget sex

14. november 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Rikke er sammen med en mand, hun elsker, men de har ikke meget sex. Hun bliver tit afvist når hun lægger op til noget og føler sig utilfredsstillet. Hvad kan hun gøre?

Jeg er kæreste med en dejlig mand, som giver mig tryghed, er kærlig og loyal og jeg er virkelig glad for ham. Problemet er bare, at vi ikke har særlig meget sex, og det er jeg meget ked af. Nogle gange når jeg lægger op til sex, afviser han mig og undskylder sig med at han er træt eller hellere vil læse en bog eller lign. Jeg er selv meget åben og nysgerrig over for sex, og ser det som en sanselig og romantisk ting at gøre sammen med sin partner, og jeg vil så gerne udtrykke det sammen med ham. Men jeg føler ikke jeg kan udfolde mig fuldt ud sammen med ham, fordi vi så sjældent er sammen. Og når vi er, er det temmelig ordinært.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er samtidig bange for at skræmme ham væk, hvis jeg viste ham hvor meget mere ”gang i den” jeg godt kunne tænke mig. Men samtidig er mit seksuelle drive jo også en stor del af mig, som jeg føler jeg undertrykker nu og jeg føler mig tit utilfredsstillet. Hvad tænker du om det her?
Kh Rikke

Kære Rikke
Hvor er det frustrerende, at din kæreste ikke er på samme side som dig, hvad angår det seksuelle, når nu du er så glad for ham ellers. Der kan være mange grunde til, at han ikke har eller viser den samme mængde sexlyst som dig, som slet ikke har noget med dig at gøre. Måske er han stresset på jobbet, måske er han opdraget med ikke at måtte være så pushy rent seksuelt, måske er det noget helt andet. Men i bund og grund er det noget helt andet I skal have kigget på her, nemlig kommunikation.

Det er, som jeg ofte siger, alfa og omega for et velfungerende parforhold og dermed også sexlivet. Hvis du går rundt brænder inde med en masse seksuelle lyster, skal du snakke med din kæreste om det. Han kan ikke læse tanker og ved sikkert ikke, hvordan du går og har det. Hvis du åbner op for posen, uden at anklage ham, men ved at fortælle ham, hvad du savner og godt kunne tænke dig, får han en indsigt i dine tanker og lyster, som måske vil inspirere ham. Det kunne jo være, at han også godt kunne tænke sig at være mere løssluppen og fræk i sengen, men ikke har vidst, om det også var noget for dig og derfor holdt sig tilbage. Det kan også være at jeres snak afslører, at han rent faktisk ikke har lige så meget lyst som dig, ej heller interesse for at eksperimentere og han egentlig er godt tilfreds med det sexliv I har nu. Så bliver det selvfølgelig lidt mere problematisk, for så vil det jo vise, at I er noget forskellige på det punkt. Og hvad stiller man så lige op med det? Ens seksuelle temperament og lyst kan variere meget fra person til person og det er noget, der kan være svært at ændre på, fordi man som udgangspunkt nu en gang har den grad af lyst man har.

Men i nogle tilfælde kan et menneske med umiddelbart lav sexlyst godt få mere, hvis vedkommende inspireres til det af sin partner gennem fælles lege og ved at erfare, at sex kan være meget mere end bare ind-ud-ind-ud. Hvis det viser sig ikke at gøre sig gældende for din kæreste, må du nok erkende, at jeres sexlyst er meget forskellig. Du kunne f.eks. tilfredsstille dig selv noget mere, når du føler dig utilfredsstillet sammen med ham og mærke efter, om det er noget du kan lære at leve med, eller om dit drive vil være for stort og du vil blive frustreret i dit forhold med ham. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han kommer for tidligt

Sponsoreret indhold