Livsstil

Katastrofal fejl i håndbog til småbørns-forældre

19. juni 2015 Karin Heurlin
GSK
Bogen angiver en livsfarlig overdosis af Panodil til børn. Har du allerede bogen, skal du levere den tilbage til nærmeste apotek. Og for alt i verden ikke give dit barn den anbefalede dosis på side 21

Har du et eksemplar af håndbogen ”De første 6 år – en guide til forældre om feber og smerte” – så skal du hurtigst muligt aflevere den tilbage på nærmeste apotek. På siden 21 er der nemlig sneget sig en katastrofal fejl ind, og medicinalfirmaet bag bogen ønsker at få bøgerne tilbage for at få et overblik over, hvor mange, der stadig ligger ude hos børnefamilierne. Det er derfor ikke nok bare at smide den i skraldespanden.

Overdosis kan føre til leverskader og død

Men ud skal den.  Ved en fejl står der nemlig, at børn med en kropsvægt på 40 kg må få 120 ml af det smertestillende middel Panodil Junior Mikstur. I virkeligheden skulle der have stået 20 ml.

Hvis man som forældre fulgte den fejlagtige anbefaling, ville man give sit barn en overdosis. En overdosis, som kunne føre til leverskader og leversvigt og i værste fald død.

Det skriver medicinalfirmaet GSK på deres egen hjemmeside, hvor de også beklager fejlen dybt.

Fejlen, der ikke måtte ske

”Der er sket en fejl, der ikke må ske. Vi lever af at redde liv og intet ligger os mere på sinde end patienternes sikkerhed. Vi opfordrer på det kraftigste forældre, apotekspersonale og sundhedsplejersker til under ingen omstændigheder at følge behandlingsvejledningen, forklarer kommunikationschef hos GSK Danmark, Henrik Kastoft.

Der er trykt 40.000 eksempler af bogen, hvor af de 38.000 er stadig på lager. Men 2000 er allerede ude, og dem vil medicinalfirmaet meget gerne have igen.

 

 

 

Sponsoreret indhold