Livsstil

Katrine fra Lille Nørd: Jeg bliver aldrig voksen

16. juli 2013 af Joan Andersen, Foto: Morten Mejnecke
Katrine fra Lille Nørd elsker at lege og klæde sig ud. Hun var lige ved at blive voksen efter gymnasiet, men det gik heldigvis i sig selv igen, da hun hendes største drøm gik i opfyldelse, og hun fik lov til at lave fjernsyn for børn i Lille Nørd. Nu er hun aktuel med helt nye børnesange og shows i sommerlandet. Du kan møde Katrine fra Lille Nørd på Ude og Hjemmes familiefestival på Egeskov Slot den 7. august.

- Jeg er aldrig rigtig holdt op med at være barn. Jeg var lige ved at blive voksen i gymnasiet, men så blev jeg ansat på DR og skulle lave børnefjernsyn, så gik det heldigvis over.
Katrine Bille kendt fra bl.a. fra Lille Nørd på DR1 og Ramasjang spiller ikke skuespil, når hun er på tv eller står foran en flok forventningsfulde børn. For hende er det helt naturligt at lege, klæde sig ud og synge børnesange på rim.

Katrine er bare sig selv
"Jeg vil hellere drikke sure tæer i saftevand, end at være med i deres voksenland", lyder et af rimene på hendes soloalbum "Når fugle flyver frit". Og det er ikke bare pjat.
- Jeg gør bare det, der er naturligt for mig. Det føles rigtigt, naturligt og sjovt, når jeg klæder mig ud. Man kan ikke fake det eller spille skuespil overfor børn. Det skal komme indefra, siger hun.
Derfor var det også en drøm, der gik i opfyldelse, da hun som bare 19-årig blev ansat som vært på Lille Nørd.
- Jeg elsker at synge og klæde mig ud, siger hun.
Siden Lille Nørd stoppede i 2011, har hun haft travlt med sin nye plade, der udkom i marts. Teksterne har hun fundet inspiration til i sit eget liv.

LÆS OGSÅ: Familiedag på Egeskov Slot

Katrine fra Lille Nørd skrev sang til veninde
En af sangene handler om hendes veninde Signe, som hun har mødt på Medie- og Journalisthøjskolen i Emdrup ved København sidste år, hvor hun læser til tilrettelægger. Hun skrev sangen, blot et par uger efter de to piger havde mødt hinanden.
- Hun synes, jeg var lidt mærkelig. Men hun synes også, det var fedt, fortæller Karine og griner med sin altid smittende latter.
- Jeg kan ikke holde på en hemmelighed, så jeg fortalte det til Signe, i det sekund jeg havde skrevet teksten, siger hun.

Alvorlige sange på børnerim
En anden sang er en hyldest til hendes lillesøster, og en tredje er til kæresten Bjarke, som hun måtte undvære i et år, mens han rejste rundt i verden, og sangen "Jeg har to" handler om at være skilsmissebarn.
- Når man køber pladen, køber man i virkeligheden min barndom og mit liv, siger Katrine fra Lille Nørd.
Når hun optræder i sommerlandet med Lille Nørd bliver der også plads til nogle af hendes egne sange.
- Det er sjovt at optræde med mit eget musik, for det er livemusik. Der er noget pædagogisk rigtigt i, at børnene finder ud af, at musik ikke bare komme ud af en højtaler, siger Katrine fra Lille Nørd.

LÆS OGSÅ: Skuespil er mit liv

Sponsoreret indhold