Kendte

Andrew ude af X Factor: Min far er min store inspiration

26. marts 2016 Foto: Birger Storm - Af Kristian Bo Eriksen
-Det har været det største i mit liv, sagde Andrew Murray i minutterne efter, han blev stemt ud af årets X Factor. Andrew har med sit gode humør og charmerende optræden været en inspiration at følge. Andrew selv bliver inspireret af sin nu afdøde far.

- Min far døde af lungekræft, da han var 75. Han havde i mange år arbejdet med asbest, og det var vist det, der gjorde ham syg, siger Andrew Murray, 53, fra X Factor.

Men det er alligevel et stort smil, der vokser frem på Andrews ansigt, når vi taler om sin far, Gordon.

- Jeg har lært utrolig meget af hans moral. Hans måde at arbejde på med både glæde og godt humør. Han var en mand, folk rigtig godt kunne lide, siger Andrew, der som barn og ung boede i Sheffield.

Og mens Andrew blev inspireret af sin fars måde at være på, blev hans far faktisk inspireret af Andrew til at synge.

LÆS OGSÅ: Nu er Alex helt alene: Min bror er flyttet

- Han havde en fantastiks stemme, men han turde ikke synge for et publikum. Først da jeg begyndte, fik min far også modet, og kunne godt lide at give et nummer.

- Min far kunne godt lide Roy Orbison, og han sang den bedste udgave af sangen Penny Arcade, jeg nogensinde har hørt, siger Andrew.

23 år i Helsingør

Andrew har boet snart 30 år i Danmark. De sidste 23 i Helsingør, hvor han nu bor alene i sin lejlighed, efter hans datter, Maria, flyttede hjemmefra for en måned siden.

Men på det sidste har Andrew slet ikke haft tid til at føle sig alene. Han har passet sit arbejde i et medicinalfirma, og så har der været travlt med at øve sig til X Factor.

Hver enkelt øvning har typisk varet et par timer, fortalte Andrew, da han chattede med seerne på dr.dk i onsdags.

- Op til semifinalen er der ekstra øvning med Blachman, og så er der selvfølgelig min egen personlig øvning derhjemme, og det er bare konstant. Man har altid en sang kørende i hovedet.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea har født: Drama efter hjemmefødsel

Under chatten blev Andrew også spurgt, hvordan hans opfattelse af Thomas Blachman var:

- Mit indtryk af ham er, at han er herlig, ærlig og ligefrem. Han elsker at provokere men har meget respekt for ægte talent og ærlighed i andre. Med andre ord, den Blachman man oplever på skærmen, er den virkelige Blachman, så er det bare et spørgsmål om, hvordan man selv tager imod ham, skrev han.

Jeg var rystet

Andrew Murray nåede også at give alle X Factor-fans et chok, da han undervejs pludselig faldt besvimet om under et interview på Aftenshowet, hvor han skulle prøve, hvor højt op i tonerne han kunne komme.

- Jeg tænkte; nej, hvor pinligt, fortalte Andrew Murray til DR Nyheder, kort efter.

- Det var ikke så imponerende. En rigtig mand var ikke besvimet, griner han.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh går hårdt til Blachman: Her er hans svar

Heldigvis kom han hurtigt på benene igen, og alting tyder på, at han besvimede fordi han havde lavt blodsukker og var i en rigtig travl periode af sit liv.

- Jeg var rystet, og jeg håber aldrig, jeg prøver det igen, siger han til DR.

Sponsoreret indhold