Kendte

Basim får et verdenshit

15. februar 2013 af Martin Hjort / Foto: Birger Storm
Basim fra X Factor, er sikker på han får et verdenshit
Basim i en forrygende optræden
Basim i en forrygende optræden

I fredags var det præcis fem år siden, at en lille genert dreng fra Høje Gladsaxe trådte op på X Factors store liveshow-scene for første gang. Siden er det blevet til tre albums for 20-årige Basim - det seneste kom i fredags og bærer meget passende titlen "5".

LÆS OGSÅ: X Factor Laura vil aldrig mere på slankekure

Læg hertil over 400 koncerter og et hav af tv-optrædener. Der er ingen tvivl om, at Basim er den tidligere X Factor-deltager, der har fået mest ud af at være med i showet. For Basim selv er det hele nærmest for godt til at være sandt.

- X Factor har betydet rigtig meget for mig. Der blev sået et frø dengang, jeg var med, siger Basim. Men det har også været hårdt arbejde, understreger han.

Kollega med Katy Perry

- Hvis man skal have et frø til at blive en blomst, så kræver det jo, at man vander og passer blomsten. Og det skal man altså selv gøre, når lyset slukker i Studie 5 (der hvor X Factor afholdes i DR Byen, red.).

Senest har den unge sanger lige lukket en aftale med et af verdens største musikforlag, Warner/Chappell, der ikke bare betyder, at han fremover får sine tekster ud i hele verden. Han kan også kalde sig kollega med megastjerner som Eric Clapton, Bruno Mars og Katy Perry.

LÆS OGSÅ: Udlandet hylder X Factor Sarah

- Det er helt vildt, at jeg nu får muligheden for at rejse rundt i verden og skrive sange til store kunstnere, siger han og fortæller, at han har store forventninger til samarbejdet.

- Jeg er sikker på, at jeg nok skal få et verdenshit. Det handler bare om tålmodighed, siger Basim.

Sponsoreret indhold