Kendte

Basim: Go For It, drenge

11. april 2013 af Mikkel Milsgaard
Nabil fra drenge-gruppen In-Joy får masser af tips fra lillebror og x Factor-veteran Basim
Foto: AGNETE SCHLICHTKRULL / DR
Foto: AGNETE SCHLICHTKRULL / DR

Grupperne har historisk set ikke klaret sig særlig godt i X Factor. Den største succes har suverænt været gruppen Alien Beat Club, som blev nummer to i sidste års udgave af X Factor og siden har toppet hitlisterne i Danmark med deres single-hit My Way. Ingen gruppe er endnu blevet nummer et.

Men den statistik har X Factors vel hidtil bedste bud på et Boy Band, In-Joy, tænkt sig at vende op og ned på - og måske får de endda et par fif undervejs fra en ret så kompetent mand. Basim, der blev nummer fire i sidste års udgave af X Factor og siden har fået kickstartet en flot solo-karriere i Danmark, er nemlig lillebror til 24-årige Nabil, som er en af drenge-gruppens fire medlemmer.

- Basim har ikke mødt gutterne endnu, men det kommer han til. Vi ved, at Basim støtter os - og han har sagt: Go For It, drenge! Det kan da godt være, at han kommer til at give os nogle gode råd på et tidspunkt, men vi vil helst ikke tale om Basim nu. Vores fokus er på In-Joy, som er vores projekt, siger 24-årige Nabil, der er gruppens næstældste medlem.

Egentlig skulle In-Joy slet ikke have stået blandt de 9 finalister, men så ringede telefonen en dag:
- Vi blev ringet op af Soul (X Factor dommer Carsten Schack alias Soulshock, red.), som spurgte, om vi ville lave en gruppe. Så satte vi os ned om aftenen og spiste noget mad sammen og spillede FIFA på Xbox, og så kunne vi hurtigt mærke, at vi havde noget sammen, fortæller Nabil om begyndelsen på den tilfældigt opståede gruppe.

Ud over Nabil består In-Joy af Esbjørn, 24, Jannick, 20, og Kevin, 15, som X Factor dommer Carsten Soulshock i sidste øjeblik inden den afgørende boot camp førte sammen i håbet om at skabe en gruppe med en realistisk chance for at vinde. De fire drenge var måske et vildskud, men overraskede alt og alle positivt.

For selv om der er tale om fire forskellige drenge fra fire forskellige byer og alle med vidt forskellige baggrunde, formåede drengene under den afgørende boot camp at finde det fællesskab, som tilsammen med en udefinerbare ekstra ingrediens i sidste ende skaber fundamentet for en gruppe.
- Vi har fundet ud af, at vi er fire helt forskellige personer - men vi har alligevel noget særligt sammen. Vi har først og fremmest musikken til fælles, og vi accepterer hinanden, som vi er. Og så er vi alle sammen helt vilde med at spille spil, fortæller Nabil.

For de fire gutter er det især boot campen under Carsten Soulshocks vinger, der står som et af de største øjeblikke.
- I begyndelsen var det ikke så godt, men efter vores sidste præstation, indrømmede både Soul og Toniah (Soulshocks meddommer på boot campen, Toniah Pedersen, red.) jo også, at vi var vokset helt vildt som gruppe, og det var en rigtig fed følelse, fortæller Nabil.

Om aldersforskellen skulle få en betydning i det lange løb, spekulerer de ikke så meget over:
- Aldersforskellen, den tænker vi overhovedet ikke på. Det kan godt være, at nogen måske synes, at en aldersforskel på ni år er meget, men det går vi slet ikke op i. Vi tænker slet ikke på det - vi koncentrerer os bare om at gøre det godt på scenen, fortæller Nabil.

[email protected]

Sponsoreret indhold