Kendte

Blachman om Manband: Noget helt andet end Vocaloca

7. februar 2014 af Martin Hjort/StarPress, foto: DR
i 2008 deltog Vocaloca i X Factor. Til Thomas Blachmans store fortrydelse. I år har han så selv valgt at sende et vokalensemble videre. Men hvad er forskellen på de to grupper. Vi har spurgt Thomas Blachman.

En af de større overraskelser efter det nu står klart, hvem vi fra på fredag kan opleve live på den store X Factor-scene i DR Byens studie 5, er at de tre venner, Dennis, 35, Ole, 43 og 41-årige Jesper, er blandt de tre grupper, der strøg igennem Thomas Blachmans nåleøje. Ikke mindst når man tænker på, hvordan Blachman tidligere havde det sidst, der var et vokalensemble med i X Factor. Det var Vocaloca, der deltog i første sæson af programmet i 2008.

Dengang tilbage i første sæson, var det ikke mange pæne ord, Blachman havde til dem, som han gav det lidt charmerende øgenavn "VocaLokum".

Men ikke overraskende, så mener jazz-musikeren ikke, at de to grupper kan sammenlignes.

- De er forskellig på så mange måder. Vocaloca var da dygtige, men der var så mange ting ved dem, der var forkerte. Ting, der tager for lang tid at nævne her, siger han.

- Men vigtigst af alt, så havde de en anden instruktør end mig dengang. Det var nok derfor, at det aldrig rigtig kom til at fungere for dem, lyder det i vanlig selvsikker blachmansk stil.

Handler om følelser
Men der er også en helt anden grund, der gør, at han endte med de tre midaldrende venner.

- Alternativet, jeg havde at vælge i mellem, var for forudsigeligt. Det orkede jeg ikke, siger han med henvisning til kæresteparret Ausa og Carsten, som var det par, der var tættest på at snuppe den plads, der altså endte med at gå til Manband, siger han og forklarer, at valget af Manband også er et forsøg på at give pogrammet noget, han ikke mener, det har i forvejen.

- Det er tre aldrende mænd, der har fundet et venskab omkring det at synge. Det er smukt. Det kan sgu være svært at udtrykke følelser, når man er en mand i 40-50 års alderen. Det er også vigtigt, at et program som dette tør at vise sådan noget. Vi skal skabe diversitet.

- Mit projekt er, at de skal udtrykke deres følelser på en måde, så vi føler inderligheden. De skal bestemt ikke gøres til grin. Men vi er nødt til at prøve at skubbe barriererne lidt for, hvad det vil sige at være en normaldansker. Det kan man blandt andet gøre ved at vise, at mænd også godt kan have følelser, siger han.

Jeg er helt rolig
I det hele taget har han stor tiltro til de tre grupper, han har fået valgt.

- Jeg har en god fornemmelse. De tre grupper har hver deres ting, der gør, at de giver mening på hver deres måde. Jeg er glad og fortrøstningsfuld.

Der er under en uge til liveshowene skydes i gang. Så er det slut med at øve og tage tingene om. Så skal alt sidde i skabet. Selvom nervøsiteten med garanti stiger voldsomt, jo tættere vi kommer på første liveshow, så er den rutinerede dommer helt og aldeles rolig, siger han.

- Jeg er så rolig, at jeg allerede er begyndt at overveje, hvad jeg skal have på af tøj. Og vi snakker altså det hele - underbuks, sokker og om jeg skal have en lille hæl på . Det er der, vi er, griner han.


Populære historie om de kendte

Vild med Dans gjorde Vickie Jo invalid

Læs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre fra sæson 17 nedenfor.

Sponsoreret indhold