Kendte

Henrik Bruhns 7 arketyper af overvægtige

8. januar 2013 af Redaktion
Henrik Bruhn mener, der syv arketyper af overvægtige. Hver især har de deres grunde til, at de er endt med at veje for meget.

Dagbog bliver til slankebog

Stand up komikeren Henrik Bruhn har vejet knap 200 kilo. Han har tabt sig 100 kilo. Taget 35 kilo på. Og nu er vægten igen på vej ned.

LÆS OGSÅ: Hverken kærligheden eller vægttabet holdt for Henrik Bruhn

Imens er han blevet en hel del klogere på vægttab. Sine egne dyrt købte erfaringer har han skrevet ned i sin dagbog, som han nu planlægger at udgive som slankebog. Ikke en af dem med lynhurtige kure, som lover læseren mirakler. I bogen opfordrer han mere til de lange træk - ligesom han opfordrer til at tage fat i den psykologiske del.

Tag fat i det psykiske

- Mange spurgte mig efter Comedy Kuren, hvordan jeg smed de 100 kilo. Men når jeg sagde, at jeg ikke havde en nem, hurtig kur, så lignede de små børn, hvor julen lige var blevet aflyst. Folk bryder sig ikke om at høre det der med sund kost, motion og rygrad, siger Henrik, som mener, at hvis man er mere end ti kilo overvægtig, så er man nødt til at tage fat i det psykiske også. For så handler det ikke bare om mad.

- Jeg er ikke psykolog, men jeg deler gerne ud af mine betragtninger. Hvis man er overvægtig, er det ikke nok at gå på kur. Man er nødt til at tænke anderledes. Det hjælper for eksempel ikke at skælde sig selv ud, hvis man gerne vil tabe sig. Hjernen forstår det ikke. Man skal lære at rose sig selv, slår han fast og understreger, at det bestemt ikke er så let, som det lyder.

- Jeg øver mig i det hver dag, som han siger.

De 7 overvægtige

Kan du kende dig selv?

Henrik Bruhn mener, der syv arketyper af overvægtige. Hver især har de deres grunde til, at de er endt med at veje for meget. Man kan sagtens have problemer med flere af årsagerne. Men der er altid et hovedproblem.

Han bygger sin teori på en undersøgelse, han foretog blandt sine brugere på sin slankeside. 500 overvægtige skrev til ham og fortalte deres historie.

1. Den sukkerafhængige: Er afhængig af masser af sukker og ofte også andre stimulanser som koffein.

2. Overspiseren: Kan bare rigtig godt lide at spise. Spiser af lyst og ikke af sult. Spiser altid for meget.

3. Lykkeridderen: Har alt lige fra slankeplaster, armbånd, piller, slankesåler og alt muligt andet, som de håber, skal give dem et let vægttab. De har altid bestilt en eller anden ny ting. Gerne fra et schweizisk naturlaboratorium.

4. Madmisbrugeren: Spiser på sine følelser. Så snart personen er ked af det, meget glad, frustreret eller rastløs, skal der noget i munden som trøst.

5. Junkfoodmisbrugeren: Spiser sjældent hjemme men lever af chips, burgere og andre fede ting på vejen.

6. Familiefaren eller moren: Den almindelige familiefar eller mor, som lever et hyggeligt liv med for lidt motion og for meget mad. Deres overvægt kommer snigende gerne med et par kilo om året. Den stille dræber.

7. Luskespiseren: Tænker at kalorier ikke tæller, hvis ingen ser det. Typen, som bestiller en salat ude, men som kaster sig over sit hemmelige lager hjemme.

LÆS OGSÅ: Jette fra "Farvel min elskede" tabte 70 kilo trods madmisbrug

Sponsoreret indhold