Kendte

Jesper har mistet en af sine venner

15. december 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Benny Rytter/TV2
Jesper Sørensen, 17, fra Nordjylland, var både stolt og meget glad, da han kunne samle sine venner til årets træf for børn over hele Europa, der er ramt af den yderst sjældne sygdom progeria. Nu er en af deltagerne, den kun 12-årige Toontje, eller Toon, som han blev kaldt, helt uventet død.
Toontje står helt ude til højre i forreste række på dette gruppebillede fra TV2s dokumentar "Jespers Store Sommertræf".
Toontje står helt ude til højre i forreste række på dette gruppebillede fra TV2s dokumentar "Jespers Store Sommertræf".

Jesper Sørensen, 17, fra Nordjylland, har mistet en af de progeria-venner, der var med ved sommerens store træf på Jespers hjemegn, nemlig den kun 12-årige Toontje, eller Toon, som han blev kaldt, fra Belgien, der pludselig og helt uventet døde i sidste måned.

LÆS OGSÅ: Jesper sætter sig nye mål

-Vore hjerter græder… vore hjerter er knuste over tabet af Toon, vores kære lille, tapre og livsglade filosof, og vi sørger på vegne af hans forældre og brødre, skriver Progeria Family Circle på Facebook.

Kun en i Danmark

I Danmark er der kun en person med den yderst sjældne genetiske sygdom progeria. Det er Jesper Sørensen fra Nordjylland, der efterhånden er blevet kendt af hele Danmark. Senest kunne hele landet se med, da TV2 viste et dokumentarprogram i to dele om Jesper og hans store drøm om et familietræf for progeriabørn i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her er Jespers venner

Her fulgte vi alle sammen først Jesper og hans families store arbejde for at arrangere træffet, og siden så vi, hvordan børnene nød at møde hinanden, og hvordan de havde det sjovt i hinandens selskab.

Imponeret af Jesper og hans venner

Ingen kunne undgå at blive imponeret af Jesper og hans venner. De gjorde et stort indtryk med deres optimisme og deres insisteren på, at livet skal leves uanset vilkår.

LÆS OGSÅ: Se min kones smukke mave

Nu er en af deltagerne, Toon, så gået bort - kun 12 år gammel.

Siden træffet er Jesper begyndt på EUC i Hjørring, hvor han studerer ernæring. Lige i disse dage glæder Jesper sig til at holde jul hjemme i Poulstrup med sin mor, far og bror.

Sponsoreret indhold